ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης: Δεν πρόκειται να απολυθούν οι 89 συμβασιούχοι

Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης: Δεν πρόκειται να απολυθούν οι 89 συμβασιούχοι

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να απολύσει συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας, μέχρι να κριθεί η ισχύς του επίμαχου νόμου.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου είναι απαραίτητοι για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και οι αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, επιβάλουν την διατήρηση των εργαζομένων στην θέση τους. Για αυτό και ο Δήμος Ηρακλείου δεν θα προβεί σε απολύσεις των συμβασιούχων έως ότου κριθεί η ισχύς του νόμου, βάσει του οποίου οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.

Όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr ο Επίτροπος του νομού Ηρακλείου Κρήτης κοινοποίησε την ΠΡΑΞΗ 42/2017 που αποκάλυψε η ιστοσελίδα, στο δήμο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέμα με τους 89 συμβασιούχους. Ωστόσο, με τη σημερινή του δήλωση, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Λαμπρινός με πολιτική απόφαση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολύσει τους συμβασιούχους έως ότου το Ελεγκτικό Συνέδριο λάβει την τελική του απόφαση για το νόμο.

Σχετικές ειδήσεις