ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση επιτίθεται ανελέητα στον ελληνικό λαό

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση επιτίθεται ανελέητα στον ελληνικό λαό

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, με θέμα «η πολιτική μας πρόταση απέναντι στα μνημόνια».

Είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη φάση, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με μία κυβέρνηση, όπως είπε, «επιτίθεται ανελέητα στον ελληνικό λαό και στον κόσμο της εργασίας με συνεχή μέτρα, τα οποία είναι κατεδαφιστικά, μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας «ακόμα χειρότερα, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δυστυχώς, καθημερινά ξεπουλά την Ελλάδα. Ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις, ξεπουλά τον εθνικό πλούτο», φέρνοντας για παράδειγμα την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

«Αυτά τα αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν στο γερμανικό κράτος, ενώ ήταν κερδοφόρα και είχαν μεγάλες προοπτικές, και με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται γερμανική τουριστική αποικία», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε και στον ΑΔΜΗΕ, λέγοντας: «Η κυβέρνηση ξεπουλά και τον ΑΔΜΗΕ» για να τονίσει ότι στην ουσία ο Οργανισμός ιδιωτικοποιείται, διότι «μπορεί σε πρώτη φάση να έχει το 51% το δημόσιο, αλλά όταν μπαίνει στρατηγικός επενδυτής, τελικά αυτός είναι που αναλαμβάνει και τα ηνία της επιχείρησης. Η ΔΕΗ με την αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από τον κορμό της, δεν έχει μέλλον».

«Έτσι απαξιώνεται και ανοίγεται μια προοπτική διάλυσής της, διότι τα κέρδη της ΔΕΗ κατά κύριο λόγο προέρχονταν από τα κέρδη του μονοπωλιακού ρόλου που έπαιζε ο ΑΔΜΗΕ. Και με τα μέτρα που θα ακολουθήσουν σε βάρος της ΔΕΗ, και καταγράφονται στο τρίτο μνημόνιο, μιλάμε για τη διάλυση της ΔΕΗ, μιλάμε τελικά για τη διάλυση του δημόσιου ενεργειακού τομέα», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχετικές ειδήσεις