ΚΟΜΜΑΤΑ

12ο Συνέδριο ΝΔ: Δείτε πότε ξεκινά η «γαλάζια» συνάντηση

12ο Συνέδριο ΝΔ: Δείτε πότε ξεκινά η «γαλάζια» συνάντηση

Συνέδριο ΝΔ | Νέα Δημοκρατία | Εκλογές 2019: Στη δυναμική επανεκκίνηση του κόμματος με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες του 2019 και την περαιτέρω ενδυνάμωση του κομματικού μηχανισμού στοχεύει το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα μετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, που θεωρείται η κορυφαία πολιτική διαδικασία της «γαλάζιας» παράταξης.

Μεταξύ των συνέδρων, 1.000 εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες. Άλλοι 100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού. Οι υπόλοιποι σύνεδροι, βάσει του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κλπ.

Το προεδρείο του Συνεδρίου, η Οργανωτική Επιτροπή και τα τιμώμενα πρόσωπα

Έπειτα από πρόταση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσότακη, πρόεδρος του Συνεδρίου τοποθετείται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αναλυτικότερα, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

Πρόεδρος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και Βουλευτής Β’ Αθηνών

Μέλη

 • Λευτέρης Αυγενάκης Γραμ. Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτής Ηρακλείου
 • Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Καρδίτσας
 • Μαρία Σπυράκη Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωβουλευτής
 • Νικόλαος Παπαθανάσης, Γενικός Διευθυντής ΝΔ
 • Κωνσταντίνος Δέρβος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
 • Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατ. Σχεδιασμού και Επικοινωνίας
 • Χρήστος Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
 • Στυλιανός Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού
 • Κωνσταντίνος Ζούλας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου
 • Κύρα Κάπη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείο Τύπου
 • Αθανάσιος Νέζης, Σύμβουλος Προέδρου
 • Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου

Τιμώμενο πρόσωπο του 12ου συνεδρίου της ΝΔ είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή τον κ. Βέμπερ για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το παράλληλο πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΝΔ

Πέραν, όμως, του συνεδρίου της ΝΔ, υπάρχει και το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από κοινού οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, εστιάζει σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που είναι, όμως, εξίσου σημαντικά με όσα απασχολούν συνήθως την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο 12ο τακτικό συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της την οικογένεια και τους νέους. Γι’ αυτό και διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν:

 • Την ανεργία των νέων η οποία, δυστυχώς, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 • Το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.
 • Tο brain drain και την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν.
 • Τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Πέραν αυτών των δράσεων, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Έχει άλλωστε ήδη από καιρό παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο για την οδική ασφάλεια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για την ανάγκη η Ελλάδα να μειώσει δραστικά τα ατυχήματα που κοστίζουν κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Ακόμη, μετά την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος της για την ηλεκτροκίνηση, η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάβει την εν λόγω θεματική στο παράλληλο πρόγραμμα της προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για ένα ζήτημα που συνδέεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις μεταφορές.

Τέλος, όσοι βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα μας που λειτουργούν συμπληρωματικά στις παραπάνω δράσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

 • την έκθεση γελοιογραφίας «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
 • την οργάνωση Win Cancer που έχει ως να συνδράμει συνανθρώπους μας στην μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου. Οργάνωση που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Δημήτρης Σιάχος ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αρωγός σε άλλους ασθενείς.
 • προσομοιωτές συγκρούσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή με τον πλέον άμεσο τρόπο η σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση.
 • ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με φορτιστές.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Θεοδωρικάκου για πρόωρες εκλογές: Πότε θα γίνουν

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα