ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστεύετε ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να είναι σαρωτικός;

Πιστεύετε ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να είναι σαρωτικός;

Ανασχηματισμός και έξοδος από τα μνημόνια: Γράφει και σβήνει ονόματα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σχηματίσει τη νέα εκλογική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες - Σε… αναμμένα κάρβουνα οι σημερινοί υπουργοί – Ποιοι είναι με το ένα πόδι εκτός και ποιοι ράβουν από τώρα κοστούμια – Ψηφίστε τώρα στο poll του Newsbomb.gr - Χρειάζεται σαρωτικός ανασχηματισμός ή όχι;

Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση «αλλαγή κλίματος» που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και συνέχεια.

Ψηφίστε τώρα και καταθέστε την άποψή σας - Τί θέλετε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Οι πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός είναι προς το παρόν συγκεχυμένες.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι κομβικές ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες:

  • 20 ή 21 Αυγούστου θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τυμπανοκρουσίες και φιέστες... Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η έξοδος να ανακοινωθεί από το Καστελλόριζο για να σηματοδοτηθεί η αλλαγή πορείας. Από το σημείο που ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, από το ίδιο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την έξοδο.
  • Στο διάστημα από 23 έως 25 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι σαρωτικός.

Κανείς δεν είναι αμετακίνητος

Το γενικό συμπέρασμα που εξάγεται από συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα μπει σε διαδικασίες τήρησης ισορροπιών με κανέναν υπουργό.

Πολλά από όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας χειρίζεται εντελώς μόνος του το θέμα του νέου κυβερνητικού σχήματος, χωρίς να δέχεται εισηγήσεις και συμβουλές από κανέναν.

Άλλωστε άπαντες γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να αναστραφεί το κλίμα που υπάρχει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «χαρτί» που ακούει στο όνομα «Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός - Εκλογές: Τα τέσσερα «θέλω» του Τσίπρα και οι δυο μεγάλες αλήθειες

Ξεκάθαρα πράγματα. Ο σημερινός πρωθυπουργός σε αυτές τις εθνικές εκλογές θα κατέβει ως Αλέξης Τσίπρας και όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι...

Για την ακρίβεια:

1. Δεν ισχύουν τα περί αμετακίνητων κλπ. Θα φύγουν άπαντες (δεν έχει περιθώρια να παίξει ισορροπίες με κανέναν). Δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει παζάρια με κανέναν από τους λεγομενους διάσημους - αναγνωρίσιμους υπουργούς. Άλλωστε αρκετοί εξ αυτών έχουν «καεί» πολιτικά το τελευταίο διάστημα και δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι κάποιοι αποτελούν πλέον βαρίδια για το επιδιωκόμενο κυβερνητικό έργο.

2. Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι θα μετακινηθούν στο κόμμα προκειμένου και εκεί να γίνουν οι απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις».

3. Δεν θα πάει σε «επικίνδυνες» επιλογές από το χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ οι οποίες προκαλούν αισθήματα οργής στη λαϊκή βάση.

4. Θα γίνουν αρκετές κρούσεις σε εξωκοινοβουλευτικούς με κύρος και πολιτικό εκτόπισμα, οι οποίες όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ευοδωθούν αφού αυτή την περίοδο ισχύει το «όποιος είναι κοντά στην κυβέρνηση, καίγεται...».

3. Θα κάνει υπουργούς αρκετούς από τους 30αρηδες του κομματικού μηχανισμού, που όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει δείγματα σοβαρότητας και εργάζονται αόκνως.

Ψηφίστε τώρα και καταθέστε την άποψή σας - Τί θέλετε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Πιστεύετε ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να είναι σαρωτικός;

  • 61%
  • 36%
  • 3%
514 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί