ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα 112: Χρεωνόμαστε για τα SMS; - Η απάντηση του Μαξίμου

Μηνύματα 112: Χρεωνόμαστε για τα SMS; - Η απάντηση του Μαξίμου

Μηδενικό είναι το κόστος για τα μηνύματα προειδοποίησης που αποστέλλονται στα κινητά των χρηστών. Αυτό κάνουν σαφές κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες. 

Είναι πολλοί οι χρήστες εκείνοι που έλαβαν πολλαπλά μηνύματα για το ίδιο συμβάν, με κάποιους να διερωτώνται αν πρόκειται για λάθος ή για εσκεμμένη τακτική ώστε κάποιος να ωφεληθεί οικονομικά.

Όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές τα μηνύματα αυτά αποστέλλονται δωρεάν «έπειτα από σχετική συνεννόηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας».

Υποστηρίζουν πως «δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται».

«Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρέξει απο την 1η Ιανουαρίου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται» καταλήγουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ένας από τους καλύτερους πιλότους μας

Ροή Ειδήσεων