ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίζεται στη Βουλή ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ψηφίζεται στη Βουλή ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Intime

Με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Με την πολιτική ύλη που συγκεντρώθηκε κατά την τετραήμερη αντιπαράθεση για τον κρατικό προϋπολογισμό να περιλαμβάνει, πρωτογενή πλεονάσματα, φοροελαφρύνσεις αλλά και αστυνομική βία προσέρχονται στην Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί για τον τελευταίο γύρο συζήτησης.

Η δημοσιονομική πολιτική βασίζεται στην μείωση των φόρων και την συγκράτηση των δαπανών με στόχο την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του Πρωθυπουργού ενδεχομένως να περιλαμβάνει και νέες θετικές εκπλήξεις για περαιτέρω μειώσεις επιβαρύνσεων ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης της οικονομίας που επιτεύχθηκε από τις φοροελεφρύνσεις και την ανάπτυξη και όχι από δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναφορικά με την μείωση των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχουν περιγράψει συνθήκες που επιτρέπουν την υλοποίηση του μεγάλου κυβερνητικού στοιχήματος που θα διευρύνει περισσότερο την δημοσιονομική ελευθερία του Μεγάρου Μαξίμου.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα επιπλέον μέτρο – έκπληξη στην ομιλία του Πρωθυπουργό άφησε ανοιχτό χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά στους πολίτες. Εφόσον υπάρχει τέτοιο περιθώριο, θα το δούμε, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο θα περιμένετε να ακούσετε τον Πρωθυπουργό στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό».

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του καταλόγου των ομιλητών νωρίτερα του αναμενομένου, η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί και πριν τα μεσάνυχτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις