ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον Σαμαρά για τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας

Μεγάλο ενδιαφέρον Σαμαρά για τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας

Συνάντηση με το πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Αλεξάνδρειας, Ιωάννη Σιόκα είχε σήμερα στο γραφείο του στη Συγγρού ο Α. Σαμαράς, ενώ παρών ήταν και ο αρμόδιος τομεάρχης οικονομίας Νότης Μηταράκης.


«Οι Έλληνες της Αιγύπτου έχουν προσφέρει πολλά στην πατρίδα. Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, σε αυτές τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού», ήταν η θέση του Α. Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ως υπουργός εξωτερικών είχε δείξει ενδιαφέρον προκειμένου να σωθεί το σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια που σήμερα είναι μουσείο και σημείο αναφοράς του ελληνισμού στην πόλη.

«Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον Ελληνισμό δεν ζητούμε τίποτα από το Ελληνικό κράτος, παρά μόνον την διασφάλιση ότι το Ελληνικό σχολείο, το Αβερώφειο θα παραμείνει αμιγώς Ελληνικό. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε έμπρακτη βοήθεια, ιδρύοντας ορφανοτροφείο για να προσφέρουμε μία ζεστή αγκαλιά στα Ελληνόπουλα, ειδικά τώρα που τα υπάρχοντα ιδρύματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα. Θα αναλάβουμε όλο το κόστος και το κόστος σπουδών για να κάνουμε τη νέα γενιά Ελλήνων στην Αλεξάνδρεια», δήλωσε ο Ι. Σιόκας.