ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας αποκαλύπτει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία: Τι θα ανακοινώσει στο Ζάππειο

Ο Τσίπρας αποκαλύπτει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία: Τι θα ανακοινώσει στο Ζάππειο
INTIME NEWS

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει το Ζάππειο προκειμένου να προσδώσει το απαραίτητο κύρος στις ανακοινώσεις, σε αντίβαρο με το κυβερνητικό σχέδιο για την οικονομία. Η κίνηση αυτή έρχεται και ως απάντηση στις βολές κυβερνητικών στελεχών τα οποία κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα πως κάνει στείρα αντιπολίτευση χωρίς να καταθέτει προτάσεις.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του σχεδίου που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εργασία και οι επιχειρήσεις. Το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου φέρεται να μιλά για ένα «πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο» σχέδιο προτάσεων, το οποίο θα καλέσουν άμα τη παρουσίασή του, την κυβέρνηση, να το εφαρμόσει.

O Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” προσφέρει ένα ριζοσπαστικό, κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης. Στον πυρήνα του βρίσκεται η προστασία της εργασίας και η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση των μισθών είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. Η απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, είναι το αντίβαρο στην “ανοσία της αγέλης” που οδηγεί στην επικράτηση των λίγων και ισχυρών».

Πέρα όμως από τις διακηρύξεις τα βασικά στοιχεία του προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Η εξισορρόπηση μεταξύ της ανάγκης για ένα πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα από αυτό της κυβέρνησης, με τις πραγματικές δημοσιονομικές αντοχές και τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις.
  • Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ενός νέου Μνημονίου είναι να η οικονομική ενίσχυση να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και να καταβληθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι τέσσερις μεγάλες παροχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα προτείνει 4 μεγάλες παροχές. Συγκεκριμένα:

  • Κάλυψη στο 100% του μισθού των εργαζομένων που υπάγονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE. Η κυβέρνηση λέει ότι η κάλυψη τώρα θα φτάνει στο 84%.
  • Μείωση τη προκαταβολής φόρου κατά 50% στα φυσικά πρόσωπα και κατά 80% στα νομικά.
  • Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιδότησης στις επιχειρήσεις συνολικού κόστους 3 δισ..
  • Μείωση συνολικά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκάλυψη - «φωτιά» του δικηγόρου της 34χρονης - Πού εστιάζουν οι έρευνες

Σχετικές ειδήσεις