ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Επιστολές Μητσοτάκη στην ΕΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Πέτσας: Επιστολές Μητσοτάκη στην ΕΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας
IN TIME

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων μεταφέρθηκε εκ νέου στην Ευρώπη από το Μαξίμου, με πρωθυπουργικές επιστολές του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Χθες ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση τις ελληνοτουρκικές αλλά συνολικά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ», είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εκκίνηση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Προηγουμένως είχε αναφέρει πως «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Όλα τα ζητήματα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωών είναι ευαίσθητα θέματα και είναι σε εξέλιξη διπλωματικές κινήσεις δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Πάντως, κατά τον Στέλιο Πέτσα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιπλέον δεν υπάρχει σκέψη στο Μαξίμου για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο τη; Δημοκρατίας.

Δείτε το briefing:

Όσον αφορά τον Έβρο και τις πληροφορίες για κινητικότητα στην άλλη μεριά του φράχτη, ο κ. Πέτσας δεν επιβεβαίωσε καμία διαφορετική κινητικότητα, σε σχέση με όσα παρατηρούνται τις προηγούμενες μέρες. «Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν. Αυτό που κάνουμε πάντα είναι, ακόμα και σε περιόδους κρίσεων, να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», είπε ο κ. Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις με νέο ύποπτο - Τι λένε οι γονείς της