ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για ελληνοτουρκικά: Συμβούλιο αρχηγών τώρα - Ζούμε κρίσιμες στιγμές

Γεννηματά για ελληνοτουρκικά: Συμβούλιο αρχηγών τώρα - Ζούμε κρίσιμες στιγμές
INTIME NEWS

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο μέτωπο με την Τουρκία ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι το αρνείται πεισματικά, αλλά και την Ευρώπη που με τη στάση της διατηρεί την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

«Ελπίζω μετά τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να έχουν συζητηθεί και να έχουν επιβληθεί, γιατί μόνον αυτό καταλαβαίνει η Τουρκία», είπε και ανέφερε ότι οι κατ' ίδιαν συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεν σημαντικές, αλλά δεν αρκούν.

«Έχει έρθει η ώρα να συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών γιατί τώρα είναι η ώρα της ομοψυχίας», είπε και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση την κάλεσε να αφήσει τη μυστική διπλωματία και την αλαζονική αυτάρκεια που επιδεικνύει. «Χρειαζόμαστε εθνική γραμμή και ένα αρραγές μέτωπο, τόνισε η κ. Γεννηματά και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα και στον Αλέξη Τσίπρα για την παρέμβασή του, νωρίτερα, στη Βουλή.

«Είναι αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει τη στήριξη που πρέπει να δώσει στα συμφέροντα του λαού», είπε.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε φρικιαστικές τις αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση για το αποκρουστικό, όπως είπε, show που έστησαν ενώ γνώριζαν ότι καίγονται άνθρωποι.

Σε ότι αφορά στις αποκαλύψεις για την Πυροσβεστική, είπε πως άφησαν να καούν περιοχές για να γίνει ξεκαθάρισμα.

Αναφερόμενη στην υπόθεση παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δήλωσε ότι το κόμμα της είναι υπέρ και επέμεινε ότι η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία.

«Πάνω στο σκάνδαλο κάποιοι έστησαν τη σκευωρία, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράλληλες ευθύνες», επεσήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αμετάβλητη η κατάσταση στο Αιγαίο - Στην Αττάλεια το Oruc Reis