ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Παρατηρητήριο Fake news για τη Σύνοδο Κορυφής και τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου

ΝΔ: Παρατηρητήριο Fake news για τη Σύνοδο Κορυφής και τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου

Σε δημοσιεύματα για τη Σύνοδο Κορυφής, τη Σύνοδο των χωρών του Νότου και την τελετή παραχώρησης των φυλακών Ωρωπού στο Δήμο, αναφέρεται το ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου Fake News από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Για τουρισμό πήγε ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες. Είδε μόνο τον Αναστασιάδη.

(Πηγές: Αυγή, στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, social media).

Ότι τα Αγγλικά δεν ήταν ποτέ το ατού τους στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέραμε. Αυτή τη φορά όμως το σύστημα της Κουμουνδούρου ξεπέρασε τον εαυτό του. Έχτισαν fake αφήγημα πάνω σε έναν πίνακα του EPRS (European Parliament Research Service) τον οποίο είτε δεν ήξεραν να διαβάσουν, είτε πίστευαν πως εκείνοι στους οποίους απευθύνονται δεν θα ήξεραν να διαβάσουν. Η επικεφαλίδα του συγκεκριμένου πίνακα είναι: "EU leaders interactions made public prior to the 17-21 July meeting", δηλαδή "συναντήσεις ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιοποιήθηκαν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 17-21 Ιουλίου".

Και αν η στοιχειώδης γνώση Αγγλικών που από φέτος θα προσφέρεται και στα νηπιαγωγία θεωρείται πολυτέλεια στην Κουμουνδούρου, τότε μια απλή ανασκόπηση των φωτογραφιών και των ανταποκρίσεων απο τις Βρυξέλλες θα ήταν αρκετή ώστε να μην εκτεθούν.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ο Πρωθυπουργός είχε κατ´ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Μακρόν και τον Πολωνό Πρωθυπουργό κ. Μαραβιέτσκι, ενώ συμμετείχε σε 2 μαραθώνιες συναντήσεις με Μέρκελ (Γερμανία), Μακρόν (Γαλλία), Σάντσεθ (Ισπανία), Κόντε (Ιταλία) και Κόστα (Πορτογαλία) καθώς και σε μια πολύωρη συνάντηση με Κουρτς (Αυστρία), Ρούτε (Ολλανδία), Λεβέν (Σουηδία), Φρεντέρικσεν (Δανία), Μάριν (Φινλανδία), Σάντσεθ (Ισπανία), Κόντε (Ιταλία) και Κόστα (Πορτογαλία).

Συνημμένα θα βρείτε το δημοσίευμα της Αυγής, τον αναλυτικό πίνακα που επικαλείται και φωτογραφίες απο συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Η Σύνοδος των Χωρών του Νότου παραμελήθηκε πλήρως από τη Νέα Δημοκρατία
(πηγές: tweet Κατρούγκαλου, ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ)

Αυτή η περίπτωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι fake news 2 σε 1. Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές. Η αρχική εκδοχή λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία, δεν έχει καμία ενεργό συμμετοχή, και είχε ουσιαστικά ξεχάσει την πρωτοβουλία των Χωρών του Νότου (Med 7). Η νεότερη εκδοχή λέει ότι προσπαθεί να καπελώσει την Γαλλία στην σύγκλιση της Συνόδου των Χωρών του Νότου (http://www.avgi.gr/article/10842/11313682/e-kybernese-metsotake-anakalypse-xaphnika-ten-euromesogeiake-synodo ). Προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει κανένα από τα δύο. Η αλήθεια είναι ότι η "Σύνοδος των Χωρών του Νότου" (Med 7) είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου 2020 στην Κορσική. Η Ελλάδα σε πλήρη συνεννόηση με την Προεδρεύουσα για φέτος Γαλλία, είχε αναλάβει την προετοιμασία της Συνόδου, με προεδρεύοντα στη σχετική προπαρασκευαστική σύσκεψη των Υπουργών στις 4 Ιουνίου 2020, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Την ίδια ημέρα υιοθετήθηκε κοινή δήλωση των Υπουργών των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομάδας MED-7 και εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το Υπουργείο Εξωτερικών (https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/summetokhe-anaplerote-upourgou-exoterikon-barbitsiote-sten-telediaskepse-upourgon-europaikon-upotheseon-ton-med-04062020.html).

Η προγραμματισμένη Σύνοδος στην Κορσική αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού και στην τελευταία διμερή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Emmanuel Macron, στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η αναβληθείσα Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, με εκκρεμή την οριστικοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας.

Σε συναυλία ο Μητσοτάκης την ημέρα που η Τουρκία εξέδοσε Navtex
(πηγές: Τσίπρας, Καρανίκας, social media)

Δεν ξέρω πως ένιωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, η σύζυγος του Ανδρέα Λεντάκη και ο Σπύρος Χαλβατζής, οι οποίοι τιμήθηκαν στην τελετή απονομής των ιστορικών φυλακών Ωρωπού στον Δήμου, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να την χαρακτηρίζει υποτιμητικά συναυλία. Ούτε πως μπορεί να ένιωσε το πρώην δεξί του χέρι, ο κ. Φλαμπουράρης, που παραβρέθηκε επίσης στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων και τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ο Πρωθυπουργός δεν παραβρέθηκε σε συναυλία αλλά σε μια ιστορική τελετή μετατροπής ενός χώρου όπου η Χούντα φυλάκιζε πολιτικούς κρατουμένους σε κέντρο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Ιστορίας, κάνοντας πράξη ένα αίτημα δεκαετιών. Άραγε ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε για την εκδήλωση στην οποία είχε και ο ίδιος προσκληθεί; Δεν έκανε τον κόπο να ενημερωθεί; Ή μήπως η πηγή "ενημέρωσής" του ήταν ο πρώην σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο ΤΩΡΑ: Σε συναγερμό το νησί - Αποστολή του Newsbomb.gr (pics+vid)