ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυνίδης για χαράτσι: Ευνόητο ότι κάποιοι έχουν φτάσει στα όριά τους

Ξυνίδης για χαράτσι: Ευνόητο ότι κάποιοι έχουν φτάσει στα όριά τους

«Το ότι δεν έχουν πληρώσει 500 χιλιάδες το χαράτσι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά από την αρχή ήταν ευνόητο ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε ότι «σ' αυτή τη χώρα, δυστυχώς, οι πονηροί περισσεύουν. Εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι σε γενικές γραμμές όλη αυτή η λογική του δεν πληρώνω, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο δεν πέρασε».

Για την ψήφιση νέων μέτρων, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε: «Είτε σ' αυτή τη Βουλή είτε στην επόμενη, όποτε κι να γίνουν εκλογές- κάποιοι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν. Και οι βουλευτές αυτοί δεν θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από μια κοινωνία της οποίας θα της επιβάλλεις πάλι σκληρά μέτρα... Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της».

Χαρακτήρισε ευνόητο αυτό που είπε αυτονόητα όσα είπε μιλία Παπανδρέου, λέγοντας ότι «Νομίζω ότι ο Γ. Παπανδρέου είπε πάλι ο ευνόητο. Οτι οι κυβερνήσεις του Γ . Παπανδρέου, αυτή τη διετία ,δεν ήταν η καταστροφή της χώρας ήταν η σωτηρία της χώρας.
Εκείνο το οποίο έκανε, ήταν να πει το ευνόητο ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν προασπίσει αυτό το οποίο έκανε αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχει καμία ελπίδα ούτε εκλογική, ούτε παρουσίας στη πολιτική ζωή του τόπου. Και στοιχειοθέτησε, επιχειρηματολόγησε στο γιατί εμείς πράγματι σώσαμε τη χώρα».

Τέλος, εξέφρασε την άποψή του για τη συμφωνία Βενιζέλου-Λοβέρδου. «Παρότι κι εγώ είχα άλλου είδους προβληματισμούς, δεν σας κρύβω, αυτές τις μέρες ότι με αυτή την κίνηση που είδα αλλά και τη χθεσινή διαδικασία πράγματι το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να προσαρμόζεται στις δύσκολες συγκυρίες κάθε φορά. Κι εκεί όπου όλοι το θεωρούν ότι θα εξαϋλωθεί και θα εξαερωθεί, μεταξύ των οποίων και εγώ το πίστεψα, κάποια στιγμή ξαφνικά δείχνει ότι μπορεί και βρίσκει μια κοινή γλώσσα και προχωράει σε λύσεις».