ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Μόρια: Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί

Πέτσας για Μόρια: Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί

«Κάποιοι δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη δεύτερη φωτιά στη Μόρια χθες το βράδυ.

«Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μόρια εγείρουν λόγους εθνικής ασφάλειας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για «συντονισμένες ενέργειες», ώστε «από χθες το βράδυ είχε αντιμετωπιστεί η πρώτη πυρκαγιά».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση για την παροχή άμεσης στήριξης, στέγασης, σίτισης και υγειονομικής προστασίας στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους αλλά και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

«Σήμερα εντός της ημέρας θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σίτιση. Σκοπός είναι να μπει μια τάξη» εξήγησε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα ενότητας και υπευθυνότητας», την ώρα που εξελίσσεται η αποσυμφόρηση.

Ήδη «από 21.000 που ήταν οι διαμένοντες στην Μόρια καταφέραμε να τους μειώσουμε σε 12.000» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του ΝΑΤΟ πλήρως η τουρκική προκλητικότητα, ενώ επανέλαβε τη μία και μόνιμη εκκρεμότητα της ελληνικής πλευράς, την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Δείτε την ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενί Σαφάκ: Αίγυπτος και Τουρκία διαπραγματεύονται μυστικά για την περιοχή του Καστελόριζου