ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Αρκουμανέα

Κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Αρκουμανέα
INTIME

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και λοιμωξιολόγοι.

Αντικείμενο ήταν φυσικά ο αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας. Τα 667 νέα κρούσματα έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, σε όλη τη χώρα.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση της Τρίτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στην Ελλάδα διαπιστώνεται πλέον σαφής περαιτέρω αύξηση των νέων κρουσμάτων. Ο καθηγητής επεσήμανε, πως από τα σημερινά 667 νέα κρούσματα, τα 250 αφορούν στην Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει μία αυξητική τάση της τελευταίες ημέρες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν, όπως εξήγησε, εστίες εκτός Αττικής, όπου καταγράφεται το 50% των λοιμώξεων. Οι περιοχές αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Καστοριά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για τα αυξανόμενα κρούσματα σε Βοιωτία και Ιωάννινα.

Έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αττική, τη χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή, ενώ στον κεντρικό τομέα όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ακόμη, ότι θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Επέλαση του ιού με 667 κρούσματα σε όλη τη χώρα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown