ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη νίκη μας η αναστολή του πτωχευτικού κώδικα

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη νίκη μας η αναστολή του πτωχευτικού κώδικα

Να φέρει την κυβέρνηση σε θέση άμυνας επιχειρεί για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στα θέματα της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο «πάγωμα» του νέου πτωχευτικού κώδικα, ερμηνεύοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία ως δική τους νίκη.

Από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος πτωχευτικός κώδικας, πριν από περίπου δύο μήνες, η Κουμουνδούρου μιλούσε για ένα «εγκληματικό» νομοσχέδιο που θα οδηγούσε στην απελπισία χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει «παντιέρα» του το συγκεκριμένο ζήτημα στις συναντήσεις που έκανε με τους εμπορικούς συλλόγους και τα κατά τόπους οικονομικά επιμελητήρια, δίνοντας την υπόσχεση πως η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει.

«Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση ψήφισε εν μέσω γενικευμένων αντιδράσεων τον νέο πτωχευτικό νόμο και πανηγύριζε ισχυριζόμενη πως δίνει στους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη μία δήθεν "σπουδαία δεύτερη ευκαιρία!". Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση αναστέλλει με πανηγυρισμούς την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού», δήλωσε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για ένα χρονικό διάστημα την εφαρμογή του.

«Και μας κάνει πραγματικά να αναρωτιόμαστε: τι έγινε; Δεν ήταν τελικά αυτό το πλαίσιο η φοβερή ανακούφιση που κατά τη διατρανωμένη θέση της κυβέρνησης περίμενε όλη η κοινωνία πώς και πώς; Γιατί στερεί για μήνες τους πολίτες και την αγορά απ’ αυτή τη "μοναδική δεύτερη ευκαιρία" που όλοι ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία;», συμπλήρωσε, αισθανόμενη δικαιωμένη για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πολεμήσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ζήτησε την πλήρη κατάργηση του, υποστηρίζοντας πως «Σήμερα, υπό το βάρος του εκρηκτικού οικονομικού αδιεξόδου που η ίδια έχει διαμορφώσει στην ελληνική αγορά, επιλέγει ως οδό διαφυγής την προσωρινή αναβολή εφαρμογής του καταστροφικού πτωχευτικού της νόμου. Όμως, η απειλή της πτώχευσης και της δήμευσης των περιουσιών για τη συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολιτών, δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, ούτε διά αναβολών. Η οριστική κατάργηση του πτωχευτικού νόμου είναι αδήριτη κοινωνική ανάγκη και απαίτηση».

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Χαρίτσης, κρατούσε ψηλά στη δημόσια συζήτηση το θέμα της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. «Με την κατάσταση στην αγορά να παραμένει εξαιρετικά αρνητική, προέχει η στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζόμενων, όπως ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», αναφέροντας τα παραδείγματα της Γερμανίας και της Γαλλία, όπου «οι επιχειρήσεις αποζημιώνονται σε ένα συγκεκριμένο ύψος του περυσινού τους τζίρου για αυτήν την περίοδο».

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, επίσης, και τις προτάσεις του κόμματος του, προσπαθώντας να βρει ευήκοα ώτα στη μεσαία τάξη. «Καταθέσαμε πρόσφατα δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες που αφορούν πάνω από 4 εκ. συμπολίτες μας» συνέχισε ο ίδιος «για την καταβολή από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων και για να δοθεί έκτακτο εισόδημα αλληλεγγύης σε όλα τα νοικοκυριά που είδαν το εισόδημά τους να πλήττεται μέσα στην κρίση. Μια δημοσιονομική δαπάνη που φτάνει στα 2,3 δισ. και σε μεγάλο βαθμό θα επέστρεφε στο κράτος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξοπλιστικά: Αναβάθμιση των C-27 και της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης - Πότε έρχονται τα 1.000 M1117