ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Κανείς με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα-Προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες για τα εμβόλια

Γεννηματά: Κανείς με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα-Προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες για τα εμβόλια
INTIME

Η έκτακτη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την περίοδο των εορτών ήταν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με δημάρχους και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και ευπαθών ομάδων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως μπορεί «μάχη για την προστασία της ζωής να δίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά η μάχη της αξιοπρέπειας δίνεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους».

Επισήμανε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση επειδή μένουν ακάλυπτοι πολλοί χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων και σχεδόν 345.000 ανέργους. «Κανένας συμπολίτης μας με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα και προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες στον εμβολιασμό», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα και τα επόμενα βήματα και πρότεινε άμεσα μέτρα στήριξης όσων έχουν ανάγκη, ενόψει των γιορτών:

1ον - Να λάβουν το επίδομα ανεργίας (για 3 μήνες) όλοι ανεξαιρέτως οι άνεργοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. «Σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Καλούμε την κυβέρνηση να την αποδεχθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 134 στην Αθήνα, 118 στη Θεσσαλονίκη - Η κατανομή των νέων μολύνσεων ανά περιφέρεια