ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αγωγές απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Folli Follie

Με αγωγές απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Folli Follie
INTIME

Με τη λογική πως η «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια εμπλοκής κορυφαίων τους στελεχών στην υπόθεση της Folli Folie, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας την πετυχημένη -σε γενικές γραμμές- επιθετική τακτική που εφάρμοσαν και στην περίπτωση της λεγόμενης «Βίλας των Λεγραινών», αυτή τη φορά ακόμα και με αγωγές εναντίον όσων αφήνουν έστω και υπόνοια εναντίον τους.

Να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να μεταφέρει την δημόσια συζήτηση από την πανδημία στην «σκανδαλολογία» θέλουν στην Κουμουνδούρου, περνώντας ήδη στην αντεπίθεση με κάθε δυνατό μέσο.

Όπως ακριβώς έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας με την υπόθεση της οικίας που νοικιάζει στο Σούνιο, έτσι ετοιμάζονται να πράξουν και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ονόματα των όποιων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Folli Follie. Αρχικά, όσοι αναφέρονται στη δικογραφία προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Χθες, μάλιστα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον οικονομικού site που θεώρησε πως τον συκοφαντεί, γεγονός που προϊδεάζει τους πάντες για το τι θα ακολουθήσει.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, αυτή τη φορά δεν θα αρκεστούν μόνο στα εξώδικα, αλλά θα προχωρήσουν σύντομα και στην κατάθεση αγωγών. Αρχικά, θα στραφούν νομικά εναντίον του Ν.Κ., που είναι το πρόσωπο που ισχυρίζεται στα ενδοεταιρικά μέιλ ότι τα τότε κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο «πλευρό της εταιρίας». Στη συνέχεια, σκέφτονται ακόμα και να στραφούν εναντίον όσων δημοσιογράφων τους «συκοφαντήσουν», ακόμα και εναντίον στελεχών της ΝΔ.

Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν «ανυπόστατα» και «συκοφαντικά» τα όσα διέρρευσαν στον Τύπο, τονίζοντας πως η απόπειρα εμπλοκής του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «γελοία» προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειξαν προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι ενορχηστρωτές αυτής της νέας «συκοφαντικής» επίθεσης που ξεδιπλώνεται εναντίον τους.

Το μείζον αυτή τη στιγμή ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά να μην βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα» ενός σκανδάλου -το οποίο για αυτούς ούτε καν υφίσταται- αλλά να μπορέσουν να κρατήσουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα πραγματικά προβλήματα. Δηλαδή, αυτό που αποκαλούν «εγκληματική» διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Αυτός, άλλωστε, πιστεύουν ότι είναι και ο στόχος της όλης υπόθεσης. Να αλλάξει η ατζέντα και να μεταφερθεί σε μία «αρένα» γεμάτη «λάσπη». Μάλιστα, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση στριμώχνεται αφενός από την πραγματικότητα, αφετέρου από τα δημοσιεύματα του ξένου. Χθες δημοσιεύτηκε στο Bloomberg μια έρευνα που κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις διαχείρισης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. «Ίσως αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ένα καμπανάκι στους κυβερνώντες ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα πέραν των περιοριστικών. Σαν αυτά που φώναζε η αντιπολίτευση για παράδειγμα, όπως την μείωση του συνωστισμού στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς, την καθολική πρόσβαση σε τέστ κλπ», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, στενή συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα αναφέρουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του αρχηγού τους να μην αναφερθεί καθόλου στην υπόθεση, χθες, στην Κατερίνη. Αντίθετα, ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμα μία φορά να ενισχυθεί το ΕΣΥ, προειδοποιώντας ότι ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας, θα τσακίσει ότι άφησε όρθιο το δεύτερο. Επίσης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την «ανεπαρκή» βοήθεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να κάνει πράξη όσα ζητάει το «Ευαγγέλιο Πισσαρίδη», δηλαδή να τις αφανίσει προς όφελος των μεγάλων ομίλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.