ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Ψάχνει τρόπο για να «επαναπατρίσει» τους «εκσυγχρονιστές» ψηφοφόρους

ΚΙΝΑΛ: Ψάχνει τρόπο για να «επαναπατρίσει» τους «εκσυγχρονιστές» ψηφοφόρους
INTIME

Να κλείσει όλες τις συζητήσεις σχετικά με το ποιον «γαμπρό» προτιμάει για να συγκυβερνήσει στο απώτερο μέλλον, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθεί η Φώφη Γεννηματά, επιμένοντας χωρίς δεύτερη σκέψη στη γραμμή της «αυτόνομης» πορείας του ΚΙΝΑΛ, μέχρι την ανατροπή του σημερινού «σαθρού» δικομματισμού.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι εδώ και κάποιες εβδομάδες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα». Για την ακρίβεια, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δέχονται μία συντονισμένη επίθεση από διάφορα παράκεντρα που σχετίζονται με το Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό να ανακόψουν την αυτόνομη πορεία τους και να τους μετατρέψουν σε ένα κόμμα-δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι πρόθυμο για ότι του ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί -χωρίς πάντως να το λένε δημόσια- ότι και μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυνάμεις που καλοβλέπουν μία τέτοια μετεξέλιξη του ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας επί της ουσίας στην πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Από την άλλη, έχουν να αντιμετωπίσουν το διαρκές, αλλά διακριτικό «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ρίξει «γέφυρες» επικοινωνίας μαζί τους, βλέποντας την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που κρατάνε τους τελευταίους μήνες. Μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν ότι υπάρχουν και δυνάμεις εντός της Χαριλάου Τρικούπη που δεν έχουν πρόβλημα να «ενδώσουν» σε αυτή την εξ αριστερών πίεση, που θα οδηγήσει σε μία νέα «προοδευτική διακυβέρνηση» - για την οποία άλλωστε έχει μιλήσει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά. Όμως, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι για να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Αυτή είναι και η βασική τροχιά που θέλουν να χαράξουν. Ένα ισχυρό κόμμα που θα δημιουργεί πολιτικές και θα έχει ισχυρή δύναμη να τις επιβάλλει, όχι ένα «συμπλήρωμα» της Αριστεράς ή της Δεξιάς που θα «παζαρεύει» κυβερνητικές θέσεις.

Για να το πετύχουν αυτό, εκτιμούν ότι θα πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους που τους «εγκατέλειψαν» τα τελευταία χρόνια, να γυρίσουν κοντά τους, στοχεύοντας πρώτα και κύρια στο «εκσυγχρονιστικό» εκείνο κομμάτι που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019.

Όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο Newsbomb.gr, αν και το κόμμα τους κατάφερε να φέρει πίσω ψηφοφόρους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχαν μία μεγάλη «τρύπα» στα δεξιά τους. Πιστεύουν ότι πρόκειται κυρίως για πρόσωπα που έχουν ως πολιτικό σημείο αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στη λογική «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ», είτε όντως πίστεψαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Από τη στιγμή που το ένα έγινε, αλλά το δεύτερο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πλάνη -καθώς υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει με καρικατούρα της ΕΡΕ-, μπορούν να διακρίνουν κάποιο «φως», στην άκρη του «τούνελ» και να μπορέσουν να τους επαναπροσεγγίσουν., αφού μοιάζουν απογοητευμένοι από τον πρωθυπουργό. Στο ερώτημα αν η «αριστερή στροφή» που έχουν πάρει μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο σε αυτό τους πλάνο, απαντούν με ένα ξερό «όχι». Πιστεύουν ότι οι μεγάλες τομές στο κράτος και την οικονομία και η διαφάνεια, μπορούν, αλλά κυρίως πρέπει να συνυπάρξουν με τη στήριξη των μικρομεσαίων και με ένα κράτος που θα παρέχει ισχυρό δημόσιο πυλώνα Υγείας και Παιδείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουν ότι βρίσκονται οι προτάσεις τους, εκτιμώντας πως σύντομα θα είναι ικανές να βρουν ανταπόκριση σε ακόμα περισσότερους πολίτες. Αρκεί να σπάσει το κυβερνητικό μονοπώλιο στην ενημέρωση, όπως με νόημα σημειώνουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα μέτρα για τα Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν με… περιορισμούς, ελέγχους και drones