ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά το πολιτικό σχέδιο που θα τον ξανακάνει πρωταγωνιστή

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά το πολιτικό σχέδιο που θα τον ξανακάνει πρωταγωνιστή
INTIME

Το πολιτικό εκείνο σχέδιο που θα συσπειρώσει γύρω του δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία, η οποία θα είναι ικανή να τον οδηγήσει σε κυβερνητική τροχιά αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι το 2021 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων.

Να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν όλα εκείνα τα στοιχεία που καθήλωσαν δημοσκοπικά το κόμμα τους επιθυμούν στην Κουμουνδούρου, επιδιώκοντας να κάνουν με τον νέο χρόνο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Αν και βρίσκεται σε πλήρη επεξεργασία η δική τους οικονομική πρόταση για το σήμερα και το αύριο της χώρας, αντιλαμβάνονται ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να κοντράρουν στα ίσια τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως έχουν αναφέρει κορυφαία στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που στην πραγματικότητα απουσιάζει από την πλευρά τους, είναι η ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση που θα φέρει κοντά τους τόσο τους πολίτες που τους στήριξαν το 2015, όσο και νέες δυνάμεις. Το οικονομικό πρόγραμμα όσο δελεαστικό και ρεαλιστικό και να είναι, θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα πολιτικό όραμα, το οποίο αυτή τη στιγμή απουσιάζει.

Την εν λόγω διαπίστωση φαίνεται πως συμμερίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μεγάλη ευθύνη να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις αλλά και να τις καθοδηγήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο αλλαγής και νίκης», έγραψε πριν από λίγες ημέρες σε άρθρο του στην «ΕφΣυν» ο πρώην πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας ότι αυτό το «σχέδιο αλλαγής και νίκης» δεν υπάρχει σήμερα. Και αυτό είναι το σημείο που θέλει να ρίξει τις δυνάμεις του ο κομματικός μηχανισμός το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τυχόν πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2021.

Στη Κουμουνδούρου θεωρούν σχεδόν βέβαιη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στη χρονιά που έρχεται. Πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση, σε συνδυασμό πάντα με τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλεί στην καθημερινότητα η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην οικονομία, θα οδηγήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να αναζητήσει νέα λαϊκή εντολή μέσα στο 2021.

Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει άμεσα έτοιμο εκείνο το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο που θα του επιτρέψει να οικοδομήσει μία πλατιά συμμαχία με τα στρώματα εκείνα του πληθυσμού που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, αντίστοιχη με εκείνη του 2015, έτσι ώστε «το 2021 να είναι ο χρόνος μιας σωτήριας αλλαγής στην πορεία της χώρας», όπως ο σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας.

Η διαφορά του τότε με το σήμερα, έχει να κάνει με την δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν το κόμμα του οι πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης, αφού οι προσδοκίες της πρώτης κυβέρνησης της Αριστέρας, μάλλον δεν εκπληρώθηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.