ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχεί για τρίτο κύμα πανδημίας και το κυβερνητικό «μπάχαλο» στη διαχείριση

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχεί για τρίτο κύμα πανδημίας και το κυβερνητικό «μπάχαλο» στη διαχείριση

Στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την «μπάλα» στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας έχουν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ανοιχτά την ανησυχία τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την χώρα ένα νέο, τρίτο κύμα κορονοϊού - αγωνία που πηγάζει και από τις καθημερινές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με λοιμωξιολόγους.

«Λάθος επαναλαμβανόμενο, παύει να είναι λάθος και είναι κάτι άλλο», λένε τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονται στον τρόπο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία. Όπως υποστηρίζουν, το Μέγαρο Μαξίμου, με αποκλειστικά δική του ευθύνη, έστειλε μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες τόσο με τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων στις γιορτές, όσο και με τις πρωτοφανείς -όπως τις χαρακτηρίζουν- εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια.

Μάλιστα, κατηγορούν ανοιχτά την κυβέρνηση ότι έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος σε μία πιθανή σύγκρουση με την Εκκλησία, οδηγούμενη έτσι σε μία επανάληψη των όσων έγιναν παραμονές του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Συμπληρώνουν, μάλιστα, ότι από τη στιγμή που το ίδιο «λάθος» επαναλήφθηκε -παρά την αναγνώριση του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- τότε είναι «εγκληματική ανευθυνότητα», θέλοντας να τοποθετήσουν στο κάδρο των ευθυνών των Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Κουμουνδούρου δεν αρκούνται μόνο στα όσα έγιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για τα όσα γίνονται καθημερινά. Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους περί «μπαχάλου» -με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης- κάνουν αναφορά στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την επαναλειτουργία ή μη των σχολείων. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, ανακοίνωσε χθες το πρωί την πιθανή αναβολή του ανοίγματος που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, ώστε να συνεδριάσει πρώτα την Παρασκευή η επιτροπή και να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα. Δύο ώρες αργότερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό Ζέτα Μακρή να δηλώνει στο ραδιόφωνο του Alpha πως «δεν περιμένουμε κάτι από τους λοιμωξιολόγους.

Την ίδια στιγμή και υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με επιστήμονες και μέλη της Επιτροπής για την πορεία της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα μετά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στις γιορτές και τα Θεοφάνεια. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Αλ.Τσίπρας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να τις εκφράσει τις ανησυχίες του για την πανδημία και τα «λάθη» που συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση στη διαχείρισή της, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι