ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει πρόταση για «κούρεμα» στο «κορονοχρέος» επιχειρήσεων και νοικοκυριών

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει πρόταση για «κούρεμα» στο «κορονοχρέος» επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου οι πολίτες να μην βρεθούν γονατισμένοι εν μέσω πανδημίας

Σχέδιο προκειμένου τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας να μην μετατραπούν σε «θηλιά» στον λαιμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων μελετούν στην Κουμουνδούρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάμεσα στις προτάσεις που θα καταθέσουν συμπεριλαμβάνεται και το γενναίο «κούρεμα» μερίδας αυτών των οφειλών.

Εκρηκτικές διαστάσεις πληροφορούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι λαμβάνει το πρόβλημα με τα νέα χρέη που δημιουργήθηκαν από την πλευρά των πολιτών προς το δημόσιο και τις τράπεζες τους τελευταίους μήνες. Καθημερινά στελέχη εμπορικών επιμελητηρίων, αλλά και πολίτες, ενημερώνουν για αυτό το τεράστιο ζήτημα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr καταρτίζουν μία πρόταση ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να «πνιγούν» από τα χρέη.

Μάλιστα, το σχέδιο αυτό αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα της επόμενες ημέρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου οι πολίτες να μην βρεθούν γονατισμένοι εν μέσω πανδημίας. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr πρόσωπα από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος τους είναι να υπάρξουν ρυθμίσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα περιλαμβάνει ακόμα διαγραφής μέρους του χρέους. Επίσης, αναζητούν την φόρμουλα για να επεκταθούν αυτά τα μέτρα και για χρέη προς τράπεζες, καθώς χιλιάδες πολίτες αδυνατούν στην παρούσα φάση να εξοφλήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Μάλιστα, σε αυτό το ίδιο πλαίσιο θέλουν να εντάξουν και όσους δανειολήπτες είναι ενταγμένοι στον νόμο «Κατσέλη», που προστατεύει την πρώτη κατοικία τους, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση πως προσπαθεί εν κρυπτώ να τους «πετάξει» έξω από το προστατευτικό αυτό πλαίσιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως χθες, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών», δίνοντας «μια ασφυκτική προθεσμία στους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις σε πλατφόρμα με σειρά δικαιολογητικών, που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν εν μέσω λοκ-ντάουν, πράγμα αντικειμενικά αδύνατο. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε 3 ημέρες η προθεσμία λήγει, και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400».

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες προσέγγισης της μεσαίας τάξης, πραγματοποιώντας παράλληλα επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται πραγματική στήριξη και όχι δάνεια όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει η κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε ότι «αν αυτή τη στιγμή δε στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 40% δε θα ανοίξει μετά το lockdown», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες