ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει δεν μεταρρυθμίζει

Γεννηματά: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει δεν μεταρρυθμίζει

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον ΑΣΕΠ.

«Αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως μεταρρυθμίσεις είναι κατεδαφίσεις. Το νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρα για ρουσφετολογικές προσλήψεις και τακτοποιήσεις ημετέρων» είπε η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας πως το «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση της ιστορικής μεταρρύθμισης που έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα το ΚΙΝΑΛ είναι θεσμικός εγγυητής».

Ασκώντας κριτική στις προωθούμενες διατάξεις, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα: «Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της «κερκόπορτας» που ανοίγετε. Με δυνατότητα της Κυβέρνησης να αποφασίζει για την διενέργεια συνεντεύξεων με αποφασιστικό ρόλο στην πρόσληψη-όχι όπως ισχύει μόνο για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό-αλλά ουσιαστικά για όλες τις κατηγορίες με την επίκληση λόγων «υγείας και ασφάλειας. Όπως βέβαια και τα δήθεν «τεστ δεξιοτήτων», ορθοφωνίας ή γυμναστικής που καθιερώνει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Επισημαίνω ακόμη την αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των μελών του ΑΣΕΠ από 28 σε 35, πράγμα που αποσκοπεί στον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματός».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολίων. Πριν από λίγες ημέρες μας ενημέρωνε για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα και χθες μας είπε για 20.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Με λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια. Επιτέλους λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις με εμβολιαστικά κέντρα και προσωπικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια