ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Κανένα φάρμακο από το Ισραήλ

Λοβέρδος: Κανένα φάρμακο από το Ισραήλ

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι κανένα φάρμακο από το Ισραήλ δεν αδειοδοτήθηκε και δεν θα αδειοδοτηθεί

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει εισαγωγή γενοσήμων φαρμάκων από το Ισραήλ έδωσε από την τηλεόραση ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή.

«Ουδέν φάρμακο προερχόμενο από το Ισραήλ αδειοδοτήθηκε και έως να φύγω, κανένα δεν θα αδειοδοτηθεί» δήλωσε κατηγορηματικά και ζήτησε όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις να τις πουν δημοσίως και επωνύμως.

Για την ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα τη στηρίξει και μάλιστα αναφέρθηκε σε κοινή πρωτοβουλία που έλαβε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για στήριξή της.

«Με τον κ. Βενιζέλο αποφασίσαμε χθες και βγάλαμε σήμερα σχετική ανακοίνωση ότι θα δώσουμε μια σειρά από κίνητρα στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων που είναι ένα “άλογο” της ελληνικής ανάπτυξης, όχι κατά την εκτίμησή μας, αλλά κατά την εκτίμηση όλων των ξένων οίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικώς με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία και υπό το φόβο της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέες εξηγήσεις και αναδιπλώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες πολίτες αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης, η κοινή γνώμη βοά για την προσπάθεια υποβάθμισης της ποιότητας των δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη απέναντι σε όσους θα πληγούν από την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα θέσει σε κίνδυνο παιδιά, γέροντες και χρόνια ασθενείς.