ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννήματα: Επίθεση στην κυβέρνηση για εγκληματικότητα και νομοσχέδιο αυτοδιοικητικών εκλογών

Φώφη Γεννηματά
INTIME

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή και τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και κανένα σόου κυβερνητικό δεν μπορεί να το κρύψει. Το δόγμα νόμος και τάξη περιορίστηκε στους φοιτητές και διαδηλωτές. Ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι κήρυξε τον πόλεμο στην βαριά εγκληματικότητα. Έως τώρα τι έκανε; Είχε εκεχειρία; Η κυβέρνηση και οι διάφοροι υπουργοί πρέπει να αφήσουν το παιχνίδι σε ποιον να αφήσουν το μουτζούρη. Απαιτείται τώρα δράση με προσλήψεις αστυνομικών, περιπολίες και κυνήγι του μαύρου χρήματος και των υποστηρικτών του. Μόνο έτσι θα νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς. Όλα τα άλλα είναι λόγια. Τώρα κρίνεστε για όσα κάνετε και όσα δεν κάνετε» ανέφερε σχετικά με τις δολοφονίες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Στην αρχή της ομιλίας της εξήγησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό της πολιτικής δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Χρειάστηκαν 8 μήνες για να φέρει η κυβέρνηση την τροπολογία για την Χ.Α. Το είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή. Η τροπολογία είναι αναγκαία αλλα δεν αρκεί. Για να ξεριζώσουμε κάθε φασιστική παραφυάδα απαιτείται δουλειά».

Αντίθετη στο νομοσχέδιο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Την αντίθεση της με το ισχύον σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η κ. Γεννήματα, εκφράζοντας όμως τη διαφωνία της και με το προτεινόμενο σύστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ που παραχωρεί υπερεξουσίες στις παρατάξεις που αποσπούν το 43%.

«Είναι η ώρα του 3ου κύματος αλλαγών. Που θα κάνουν πράξη το νέο αναπτυξιακό ρόλο της αυτοδιοίκησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που θα ενισχύουν τις υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας πολιτικής προστασίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει. Δεν θέλει να παραχωρήσει αρμοδιότητες τους αυτοδιοικητικούς. Θέλει τους ελέγχει. Δεν πιστέψατε ποτέ στην αποκέντρωση και στην αυτοδιοίκηση. Εξαφανίσατε το πόρισμα Κοντιάδη για τις αλλαγές στο κράτος. Η έννοιες περιφέρεια και ανάπτυξη λείπουν από το σχέδιο για τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε διαλυτικές και τραγελαφικές καταστάσεις που είδαμε. Ο νόμος δεν έγινε για την δημοκρατική λειτουργία των Δήμων αλλά για την εφαρμογή πολιτικής καμένης γης από μια κυβέρνηση που βρισκόταν σε αποδρομή. Η ΝΔ σήμερα υποβαθμίζει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων. Στην ουσία επαναφέρει το νόμο Παυλόπουλο. Οι πολιτικές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που επιδιώκει βολικό εκλογικό σύστημα και όχι την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης» ανέφερε τονίζοντας ότι «ο νόμος της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί η εκλογή δημάρχου - περιφερειάρχη με 43% από τον πρώτο γύρο στερεί την δημοκρατική νομιμοποίηση του 50+1».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συστάσεις από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλά αιμοπετάλια