ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Καμπανάκι για όλους η Μύκονος αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Καμπανάκι για όλους η Μύκονος αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα για να μην εφαρμοστούν και αλλού τα μέτρα που ισχύουν ήδη στη Μύκονο τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη

Καμπανάκι για όλους χαρακτήρισε την περίπτωση της Μυκόνου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν υπάρχει ανησυχία και ενδεχόμενο λήψης μέτρων και σε άλλα νησία.

«Είδατε τα μέτρα για τη Μύκονο το Σάββατο. Η πανδημία είναι δυναμική και παρεμβαίνουμε σημειακά όπως συνέβη και με τη Μύκονο» είπε αρχικά η κυρία Πελώνη και πρόσθεσε:

«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα καμπανάκι για να τηρηθούν τα μέτρα στους τουριστικούς προορισμούς. Ελπίζω ότι θα τηρηθούν τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε».

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχείων καραντίνας ενώ επαναξιολογείται και το σχετικό πρωτόκολλο».

Ανησυχία για τα «πορτοκαλί» νησιά - Ερχεται «μοντέλο Μυκόνου» σε Πάρο, Σαντορίνη, Ιο, Κρήτη;

Τη στιγμή που η Μύκονος έχει χαμηλώσει τα... ηχεία, μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο και οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς παράγοντες του νησιού για την έκβαση της τουριστικής περιόδου πληθαίνουν, ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πέντε ακόμα νησιά. Πρόκειται για την Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο, την Κρήτη, αλλά και την Κέρκυρα στην οποία τα τελευταία 24ωρα επιδεινώνεται η κατάσταση.

Ενδεικτικά, στα 91 ανήλθαν τα νέα κρούσματα χθες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ τα 50 άγγιξαν στο Ρέθυμνο.

Η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πλέον οριακή, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να υιοθετήσει το «μοντέλο της Μυκόνου» σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την προστασία από τον κορονοϊό. Παράλληλα στην κυβέρνηση εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα αφορούν τοπικά lockdown, ώστε να περιορίζεται η διασπορά.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

  • Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό - Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία και μετακίνησή τους σε άλλα πόστα.
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως οργανωμένα πάρτυ, πανηγύρια, λαϊκές αγορές
  • Απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα
  • Μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων στην εστίαση από τα 10 στα 4 και κατ’ εξαίρεση 6, εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος