ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Κρυονέρι: Να εισακουστούν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές

Αλέξης Τσίπρας Κρυονέρι φωτιά
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Κρυονέρι
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε αποδέκτης των παραπόνων των κατοίκων του Κρυονερίου και ζήτησε να υπάρξουν πτητικά μέσα στην περιοχή

Έκκληση να εισακουστούν οι καταγγελίες των κατοίκων από το πρωί για έλλειψη πτητικών μέσων στο Κρυονέρι απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζεται να μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά.

«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές & πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή» τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Τσίπρας.

Κατά την επίσκεψή του στο Κρυονέρι, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά στην περιοχή από τον Δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ένδεια ικανού αριθμού πτητικών μέσων, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την απουσία εναέριων μέσων, καθώς μόνο με ρίψεις από αεροσκάφη ή ελικόπτερα θα μπορούσαν να περιοριστούν οι επικίνδυνες όπως αποδεικνύονται αναζωπυρώσεις. «Ένα αεροπλάνο, δεν βλέπετε, δεν έχει περάσει τίποτα. Καίγονται τα σπίτια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά πολίτης.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με εθελοντές και πυροσβέστες και τους ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλον εδώ και τόσες μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο Κρυονέρι σε μία κρίσιμη στιγμή, όπου δύο μικρές εστίες φωτιάς που έκαιγαν από το πρωί εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον οικισμό, με μία ελαφριά ενίσχυση των ανέμων, αναζωπυρώθηκαν και δημιούργησαν ένα μεγάλο μέτωπο που κατευθυνόταν προς τα πρώτα σπίτια, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν όλοι να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είχε μέχρι αργά τη νύχτα συσκέψεις με συνεργάτες και αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των πυρκαγιών και τις δράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την αυτοψία του στο Κρυονέρι, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με συνεργάτες του και έχει διαρκή ενημέρωση για την πορεία των μετώπων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr