ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειώνης σε Τσίπρα: Δεν ζήτησαν ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0

Πυρκαγιά  Κρυονέρι
InTime

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή κ. Μανώλη Πλειώνη για να ενημερωθεί για την πορεία του εν εξελίξει καιρικού φαινομένου και τις προβλέψεις για τους ανέμους και τις σοβούσες πυρκαγιές.

Ο κ. Πλειώνης σημείωσε πως όσον αφορά στην Αττική, οι προβλέψεις των προηγούμενων ημερών για ισχυρούς ανέμους στα μέτωπα της πυρκαγιάς ευτυχώς δεν επιβεβαιώνονται, καθώς σήμερα οι άνεμοι στην περιοχή δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ για αύριο προβλέπονται βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Πλειώνης επεσήμανε ότι παρά τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και δέκα μέρες, η Πολιτεία και η Πυροσβεστική δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0, που για φέτος έχει ενεργοποιηθεί μόλις 3 φορές, αν και μπορεί να προβλέπει σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πυρκαγιάς και να συνδράμει στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος