ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας οδηγούν στους Ναζί»!

Γ. Καρατζαφέρης: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας οδηγούν στους Ναζί»!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με στόχο την Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ενώ από τις επικρίσεις του δεν ξέφυγαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την πολιτική τους ωθούν ένα κομμάτι των κατατρεγμένων Ελλήνων στους Ναζί».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ κατήγγειλε ότι "με τους χειρισμούς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο αποδοκιμασίας της πολιτικής» που «ένα κομμάτι του ελληνικού λαού έχει αρχίσει δυστυχώς να απευθύνεται σε δύναμη των Ναζί».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε σε περιοδικό που διακινείται από ακραίο πολιτικό σχηματισμό καταγγέλλοντας εξώφυλλά «με τον Χίτλερ, με αγκυλωτούς σταυρούς και ύμνους για τον Χίτλερ και τη σβάστικα» για να κατηγορήσει τα δύο κόμματα: «εκεί φέρατε τα πράγματα. Σε αυτή την εσχάτη προδοσία. Να νομίζει ότι σε εκείνους θα βρει λιμάνι ο κατατρεγμένος Έλληνας».

«Ακραία στοιχεία, σύμβολα και πολιτικές δυνάμεις που αναφέρονται σε πρόσωπα και συνθήματα που έχουν καταδικαστεί παγκοσμίως, δεν έχουν θέση στην αίθουσα της Βουλής», απάντησε απόψε ο ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επίσης και στην επικείμενη παρέλαση προβλέποντας ότι «θα έχουμε και πάλι τον ανταγωνισμό των ακραίων της αριστεράς και των Ναζί» και απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εμείς σας φωνάζαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και εσείς μας μιλούσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ουδείς όμως ασχολήθηκε με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην διακομματική τροπολογία για την προτεινόμενη επένδυση της Εκκλησίας στο Πεντελικό Όρος κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι με προχειρότητα αντιμετώπισαν το θέμα οδηγώντας την Εκκλησία σε εμπαιγμό μετά την απόσυρση της τροπολογίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε ότι δεν γίνεται προεκλογική περίοδος τη Μεγάλη Εβδομάδα και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει την «μυστική συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας που περιλαμβάνει υποτιμητικές προβλέψεις για τη χώρα μας».



Για το ζήτημα της Φιλανδίας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «σε καμία περίπτωση και σε οποιαδήποτε συμφωνία της Ελλάδας και των άλλων χωρών υπάρχει οτιδήποτε που να μην συνάδει ούτε στο ελάχιστο με το συμφέρον της χώρας».

Σχολίασε επίσης για τη στάση του ΛΑΟΣ: «να υποθέσω ότι την περίοδο που ψηφίζατε το πρώτο Μνημόνιο και στηρίζατε την κυβέρνηση με την ψήφο σας, πιστεύατε άλλα. Η κυβέρνηση είχε και τότε την ίδια πολιτική με αυτή που έχει και σήμερα και η δική σας στάση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπροστά μας είναι οι εκλογές».