ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr: Στην υπόθεση Αποστολάκη, ο Μητσοτάκης αποδείχθηκε κακός μαθητής

Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr: Στην υπόθεση Αποστολάκη, ο Μητσοτάκης αποδείχθηκε κακός μαθητής
Intime News | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχολιάζοντας την υπόθεση Αποστολάκη, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπόνοιες για προσπάθεια επανάληψης γεγονότων της δεκαετίας του ΄60

Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τη πολιτική ζωή του τόπου σε «αρένα» προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, καταθέτει μιλώντας στο Newsbomb.gr, η Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι η μόνη πραγματική διέξοδος για τον λαό είναι μία νέα προοδευτική κυβέρνηση, η οποία για να σχηματιστεί έχει ως βασική προϋπόθεση τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Αποστολάκη, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπόνοιες για προσπάθεια επανάληψης γεγονότων της δεκαετίας του ΄60 που σημάδεψαν τη πολιτική ζωή της χώρας, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «κακό μαθητή σε όσα διδάχτηκε στο σπίτι».

Παράλληλα, δεν αποκλείει τη πιθανότητα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από τη πλευρά της κυβέρνησης μετά τον «ανασχηματισμό-Τιτανικό», τονίζοντας ότι το κόμμα της θα είναι έτοιμο ακόμα και σε αυτή τη πιθανότητα.

Τέλος, αποκρούει τις κατηγορίες που εξαπολύει το Μαξίμου σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για «φλερτ» με το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό» κίνημα, υποστηρίζοντας ότι με την «υιοθέτηση» των πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ και τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ουσιαστικά εξέθρεψε φαινόμενα ανορθολογισμού.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr

Κυρία Γεροβασίλη, θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φύγει προς τα εμπρός μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές…

Για ακόμη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να φορτώσει την απόλυτη προσωπική του ευθύνη στις πλάτες των υπουργών του, που μέχρι χθες επευφημούσε υποκριτικά. Τι και αν οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ νιώθουν υποχρεωμένοι να τονίζουν σε κάθε τους εμφάνιση την πατρότητά του σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία για να επιβεβαιώσουν την ιδιοφυΐα του «νέου Τσώρτσιλ». Αντί του μάνα, χολή. Την ώρα που χειροκροτούσε τους υπουργούς του μπροστά στις κάμερες, είχε ήδη βγει στην αναζήτηση των αντικαταστατών τους! Ούτε υγειονομικοί του ΕΣΥ να ήταν. Ακόμη και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, η μόνη του έγνοια ήταν η διάσωση της προσωπικής εικόνας του.

Προσπάθησε για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «ηγέτη» και παράγοντα δήθεν επιδίωξης συναίνεσης. Κακός μαθητής σε όσα διδάχθηκε κατ’ οίκον, προσπάθησε να παγιδεύσει πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και νυν συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο εκπληκτικό επιτελικό «οικοδόμημά» του. Όχι γιατί πίστευε στις δυνατότητές του... «νέου Σπαντιδάκη» όπως τον είχε χαρακτηρίσει πριν από 2,5 χρόνια. Ούτε γιατί μπήκε στον κόπο να αναζητήσει κοινό πολιτικό τόπο με την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της πολιτικής προστασίας.

Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε για να κρύψει την αδυναμία του να διαταράξει τις ισορροπίες που συνθέτουν το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει. Για να «ισοφαρίσει» με ένα στέλεχος προερχόμενο από τη δημοκρατική παράταξη την πραγματική του φυγή προς την άκρα δεξιά, την οποία σφιχταγκάλιασε για να γίνει πρόεδρος στο κόμμα του. Τελικά, η μόνη έγνοια του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει με κάθε τρόπο την πολιτική ζωή σε αρένα για να επιτύχει την παραμονή του στην καρέκλα που νιώθει να τρέμει ολοένα και περισσότερο. Ίσως τελικά ο λόγος που ξεδιπλώνει σε κάθε ευκαιρία τη δήθεν «επιτελικότητα» και την (κατά περίπτωση και πάντα στα εύκολα) αποφασιστικότητά του είναι για να κρύψει τη βαθιά ανασφάλειά του.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, δείχνουν απώλειες για τη κυβέρνηση και μείωση της διαφοράς. Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό που βλέπουμε μετά τις τελευταίες εκλογές;

Οι λίστες Πέτσα - Μητσοτάκη, η πολυδάπανη συντήρηση του αντί - ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και το πρωτόγνωρο φαινόμενο της πανδημίας διαμόρφωναν έως πρόσφατα ένα ιδιότυπο πολιτικό σκηνικό. Εδώ και αρκετούς μήνες, τα διάφορα επικοινωνιακά κόλπα δεν μπορούν να κρύψουν τη διαχειριστική αδυναμία και ανικανότητα της «καλολαδωμένης» μηχανής των κατά φαντασίαν «αρίστων» υπό την «εμπνευσμένη» ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. Η πραγματική ζωή, η κοινωνία του διαδικτύου και τα social media αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια. Οι μάσκες πέφτουν. Τα ακροδεξιά «σταγονίδια» του '70 μετατρέπονται το 2021 σε συστημική συνιστώσα της συντηρητικής παράταξης. Το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση λαμβάνει πλέον νέο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, οι πολίτες μας «βλέπου» ξανά και ολοένα και πιο καθαρά, πέρα από το τοξικό επικοινωνιακό νέφος που απλώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν. Εκτιμάτε ότι είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί;

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει εξαιτίας της ανικανότητας και των εμμονών μιας κυβέρνησης που εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να βγάλει τρελό όποιον τολμά να μιλήσει για τα κακώς κείμενα. Η πολιτική επιβίωση του κ. Μητσοτάκη δεν αφορά παρά μόνο τον ίδιο και ίσως και εκείνους που εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Όμως, η ανάγκη για διακοπή του φαύλου κύκλου της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη με τη φτωχοποίηση των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, το γενικευμένο αυταρχισμό, την ακραία πόλωση και τη σχετικοποίηση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών γίνεται ξεκάθαρη. Λύση είναι μία προοδευτική διακυβέρνηση και εκτός από εφικτή είναι πλέον και ιστορικά αναγκαία. Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε το δρόμο με τη δήλωσή του πως με τη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη μέρα η χώρα θα έχει μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών;

Το άνοιγμα μας στην κοινωνία με τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας και ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες κάνει τη φωνή μας να ακούγεται ολοένα και δυνατότερα. Και αυτή δεν είναι η φωνή του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας που έγινε ταυτόσημη της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ. Η δική μας φωνή είναι εκείνη της κριτικής απέναντι σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι η παρουσίαση ψύχραιμων, ρεαλιστικών, ξεκάθαρων προτάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία απαιτεί τη συνεχή διάδραση με την κοινωνία. Χωρίς φοβικά σύνδρομα, χωρίς αποκλεισμούς, με εστιασμένη την προσοχή μας στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Έτσι χτίζεται η σχέση μας με την μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική πλειοψηφία, η οποία θα εκφραστεί από μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα κινητοποιήσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις και θα αποκαταστήσει την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη στον τόπο μας.

Εκτιμάτε ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει κλείσει για το 2021;

Όλη η κοινωνία «απόλαυσε» την υπερπαραγωγή αυτού του πολυδιαφημισμένου ανασχηματισμού. Η χαλαρή συνομοσπονδία συμφερόντων του Μαξίμου μετά από αυτό τον ανασχηματισμό - «Τιτανικό», ίσως επιδιώξει να γυρίσει σύντομα και κωμωδία! Άλλωστε, όπως και ο ανασχηματισμός, οι εκλογές αποτελούν προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε νέα έμπνευση του κ. Μητσοτάκη.

Η πανδημία παραμένει παρούσα. Η κυβέρνηση κατηγορεί το κόμμα σας ότι κλείνει το μάτι στους λεγόμενους «αντιεμβολιαστές» και για διγλωσσία. Τι απαντάτε σε αυτές τις κατηγορίες;

Κάποιοι μέσα στη ΝΔ παίζουν εδώ και χρόνια την «τυφλόμυγα» με τους «αντιεμβολιαστές». Ας ανατρέξει η κυβέρνηση στα πλάνα αρχείου της Βουλής του άλλοτε βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν υπουργού Υγείας της. Αν ψάξει η ΝΔ λίγο πιο προσεκτικά στο εσωτερικό της, ίσως κατορθώσει να εντοπίσει και τους «δίγλωσσους» και τους «πολύγλωσσους». Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει ανάμεσα στους διαδηλώνοντες «αντιεμβολιαστές» πολλούς συνοδοιπόρους βουλευτών του στον «επικό» αγώνα τους κατά των Πρεσπών. Ίσως και αρκετούς ψηφοφόρους του, τους οποίους μάλλον τους θυμάται καλά για να έχει ακόμη ξεχασμένα στο συρτάρι εκείνα τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία! Η διγλωσσία που λέγαμε...

Δεν είναι κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι το κόμμα σας είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Υγεία, δηλώνει αντίθετο στις αναστολές συμβάσεων των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν;

Είναι φυσιολογικό επί 1,5 έτος η κυβέρνηση να μην έχει κάνει το παραμικρό για να ενισχύσει το ΕΣΥ; Είναι δυνατόν δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη δήθεν οριστική νίκη του «θαυματουργού» κ. Μητσοτάκη απέναντι στον Covid-19; Λέμε το αυτονόητο: υπάρχει άμεση ανάγκη μαζικού εμβολιασμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρη πρόθεση του κ. Μητσοτάκη και του νεοφώτιστου - στην αξία των εμβολιασμών - υπουργού Υγείας, να εργαλειοποιήσουν ακόμη και αυτό το λεπτό ζήτημα, αποδυναμώνοντας περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας που οι ίδιοι «γονάτισαν». Δεν ξεχνάει κανείς τη δηλωμένη πρόθεση της ΝΔ για διάλυση του ΕΣΥ και επέλαση των ιδιωτών. Ήδη οι τελευταίοι επωφελούνται αρκετά από την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης μιας νόσου εξαιτίας της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Κυπαρισσία: Νεκρή, γυμνή και σε εμβρυακή στάση τοποθετήθηκε στο τσιμεντένιο τάφο η 42χρονη