ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει σε θέματα καθημερινότητας και στο «καλάθι της νοικοκυράς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει σε θέματα καθημερινότητας και στο «καλάθι της νοικοκυράς»

ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να προσαρμόσει την αντιπολιτευτική του γραμμή πάνω στο θέμα των αυξήσεων στην αγορά

Να φέρει τη κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, αναδεικνύοντας τις μεγάλες ευθύνες που θεωρεί ότι φέρει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στα θέματα της καθημερινότητας και κυρίως στις δυσοίωνες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, που θα βάλουν «φωτιά» στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», τινάζοντας στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν την εβδομάδα που μας πέρασαν στα όσα πρωτόγνωρα έλαβαν χώρα κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ωστόσο η Κουμουνδούρου στοχεύει να οικοδομήσει την αντιπολιτευτική ρητορική του επόμενου διαστήματος πάνω σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες είναι οι ανατιμήσεις σε μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης. Παρότι η διαφορά στις τιμές είναι ήδη σήμερα αισθητή στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε σχέση με πριν από μήνες, το ανησυχητικό είναι πως αναμένεται νέο κύμα αυξήσεων εξαιτίας των δραματικών αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας - κάτι που σημαίνει πως αναμένονται μεγάλες ανατιμήσεις και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να προσαρμόσει την αντιπολιτευτική του γραμμή πάνω στο θέμα των αυξήσεων στην αγορά, καταλογίζοντας στην «άπραγη και άβουλη» κυβέρνηση την ευθύνη.

Άλλωστε, στη Κουμουνδούρου θεωρούν πως το Μαξίμου προσπαθεί για ακόμα μια φορά να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική από τη πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του κόμματος που ασχολούνται με την οικονομία, οι υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες είναι η πραγματικότητα των πολιτών και όχι η εξωραϊσμένη εικόνα που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, για να δείξουν πως οι ισχυρισμοί τους περί κυβερνητικών ευθυνών είναι πραγματικοί και όχι μια απόπειρα να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, από τον ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να υπενθυμίσουν ότι έκρουαν εδώ και μήνες τον κώδωνα του κινδύνου.

«Στις 16/7 καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για φαινόμενα αισχροκέρδειας και χειραγώγησης τιμών που προκαλούν εκρηκτικές αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες. Η κυβέρνηση τόσο καιρό κωφεύει. Η εμμονή της στο δόγμα περι αυτορρύθμισης της αγοράς μας στοιχίζει πολύ ακριβά», έγραψε, χθες, ο Αλέξης Χαρίτσης στον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο.

Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει αρκετά στο θέμα των αυξήσεων, καθώς η «τσέπη» αποτελεί κατά βάση τον βασικό τρόπο επιλογής της ψήφου των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα