ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετική η φετινή ΔΕΘ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Πού θα εστιάσει ο Αλέξης Τσίπρας - Πώς θα αποδομήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης 

Στη προετοιμασία της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 18/09 ρίχνεται από σήμερα το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας που έχει το κόμμα τους καταρτήσει, αλλά και με στόχο να πείσουν πολίτες και παραγωγικούς φορείς της χώρας για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης προς τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη σταθερότητα.

Η φετινή ΔΕΘ θα είναι σίγουρα διαφορετική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς για πρώτη φορά διακρίνεται μία έντονη αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό. Επομένως, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πρώτη τους προτεραιότητα θα πρέπει να είναι μία ηγετική και αρχηγική εμφάνιση από τη πλευρά του, απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πλέον έχει αρχίσει να φθείρεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Φέτος, στη διάθεση τους θα έχουν ένα όπλο που οι ίδιοι θεωρούν ιδιαιτέρως σημαντικό και δεν είναι άλλο παρά το κυβερνητικό πρόγραμμα που ετοίμασαν τους προηγούμενους μήνες – προσαρμοσμένο, φυσικά, στις ανάγκες της ΔΕΘ. Άλλωστε, το πρόγραμμα αυτό φέρει σε πολλά σημεία την σφραγίδα της αγοράς, καθώς στο σχηματισμό του ενσωματώθηκαν μία σειρά από προτάσεις ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σε επιμελητήρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξηγήσει στους πολίτες και της παραγωγικές δυνάμεις της χώρας πως μόνο η αλλαγή κατεύθυνσης θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια και τη κοινωνική αποσύνθεση στην οποία την οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επομένως, αναμένεται να επιμείνει πως μόνο μία καινούργια «Δίκαιη Κοινωνική Συμφωνία» μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τον επικίνδυνο δρόμο που υποστηρίζουν ότι την έχει βάλει η παρούσα κυβέρνηση. Αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μέσα από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναδείξει μόνο τις πτυχές του προγράμματος του για το αύριο, αλλά να επαναλάβει για ακόμα μία φορά πως όλα τα αντιλαϊκά -όπως το κόμμα του τα χαρακτηρίζει- νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αρχίσουν να καταργούνται ένα, ένα από την πρώτη κιόλας ημέρα που μία προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.