ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Μας ανησυχούν οι ανατιμήσεις-Θα αντιμετωπίσουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας

Γιάννης Οικονόμου
Απαντήσεις για τα φαινόμενα ακρίβειας και ανατιμήσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση του Newsbomb.gr
INTIME

Απαντήσεις για τα φαινόμενα ακρίβειας και ανατιμήσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση του Newsbomb.gr

Ως δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τα φαινόμενα ακρίβειας που χτυπάνε το καλάθι της νοικοκυράς απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή.

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου «αρχικά πρέπει να προσδιορίσουμε σωστά το πρόβλημα. Έχουμε κάποιες αυξητικές τιμές αγαθών παγκοσμίως που είναι μια δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη. Η πανδημία οδήγησε στην εκτύπωση χρήματος από τις τράπεζες παγκοσμίως και αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα δημιουργήσει το κύμα ανατιμήσεων καθώς υπάρχει ζήτηση αλλά όχι προσφορά».

«Προφανώς η κυβέρνηση παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ανατιμήσεις στην τσέπη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου εξηγώντας ότι «με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε ο στόχος είναι να είναι θωρακισμένη η κοινωνία ώστε οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα».

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα στήριξε την ελληνική κοινωνία «με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση της ανεργίας, αύξηση των καταθέσεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ώστε να αυξηθεί έμμεσα το εισόδημα ενώ η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε γρήγορους ρυθμούς».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την εποπτεία της αγοράς ώστε να μην εργαλειοποιηθεί το φαινόμενο της ανατίμησης και να μην αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα». «Άλλο πράγμα είναι να βρεθούμε αντιμέτωποι με φαινόμενα αισχροκέρδειας. Έχουμε εργαλεία και τα μέσα να τα αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε, τέλος, ειδική αναφορά στις αυξήσεις στην ενέργεια λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά το φαινόμενο και θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις για την κατηγορία αυτή στη ΔΕΘ».

«Προφανώς και το παρακολουθούμε (σ.σ. το φαινόμενο των ανατιμήσεων) και μας ανησυχεί. Η σωστή εποπτεία της αγοράς, τα μέτρα στήριξης είναι το πλέγμα που θα μας βοηθήσει να περάσουμε με ασφάλεια αυτή την περίοδο» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Newsbomb.gr

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Σήμερα στις 16:30 η κηδεία του, σε live streaming στο Youtube - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης - Ποιος ήταν ο «βασιλιάς» της ρετσίνας

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας - Ισχυρή προειδοποίηση για την Εύβοια