ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με βολές από Χαρίτση άνοιξε η συζήτηση για ακρίβεια και ΔΕΗ - Αναμένεται τοποθέτηση Τσίπρα

Χαρίτσης ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ
O Αλέξης Χαρίτσης άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή μετά την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και το κύμα ακρίβειας
ΙΝΤΙΜΕ

O Αλέξης Χαρίτσης άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή μετά την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και το κύμα ακρίβειας

Στη Βουλή μεταφέρεται η σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Στη σημερινή συζήτηση που προκλήθηκε από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας στα προϊόντα αλλά και την ενέργεια και θα απαντήσουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ενέργειας, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς αύξησης των τιμολογίων που ξεκινούν από την ηλεκτρική ενέργεια και περιλαμβάνουν όλα τα βασικά αγαθά και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για να λειτουργήσει η οικονομία. Είναι μία συζήτηση που διεξάγεται εξαιρετικά αργά. Εδώ και μήνες οικονομολόγοι, καταναλωτικές οργανώσεις, επιμελητήρια υπογράμμιζαν τα ανησυχητικά σημάδια και προειδοποιούσε για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας. Η κυβέρνηση αδιαφόρησε» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, που άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή.

Για «ανεύθυνη διασπορά καθησυχαστικών προθέσεων» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη. «Ο λόγος που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αρθρώσει κάτι πειστικό για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι πρωτίστως ιδεολογικός. Είναι η προσήλωση στην αυτορρύθμιση της αγοράς, η εμμονή με το δόγμα ότι ανταγωνισμός από μόνος του θα ρίξει τις τιμές, η δυσανεξία στην ιδέα και μόνο της κρατικής παρέμβασης σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα επεισόδιο οξείας κρίσης» ανέφερε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΔΕΗ, ο κ. Χαρίτσης είπε: «Όταν πηγαίνεις από την φτηνή ενέργεια στην πανάκριβη ενέργεια, στην πιο ακριβή σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα αυτό γίνεται τόσο απότομα και ξαφνικά οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα είναι τεράστιες. Θα είναι τεράστιες παντού από την ενεργοβόρο βιομηχανία τον τουρισμό μέχρι και το τελευταίο νοικοκυριό. Όλοι ξέρουμε ότι αύξηση της τιμής του ρεύματος οδηγεί και στην χιονοστιβάδα συνολικών ανατιμήσεων στην οικονομία».

Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, ότι «την περασμένη Πέμπτη δίχως καμία προηγούμενη συζήτηση ανακοινώσατε την εκποίηση τις μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Πλήρης ιδιωτικοποίηση σημαίνει απώλεια του βασικού εργαλείου άσκησης ενεργειακής πολιτικής. Απορρυθμίζεται ακόμα περισσότερο την αγορά επιτρέποντας στους κερδοσκόπους να την χειραγωγούν χωρίς το Δημόσιο μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Πρόκειται για μία εξοργιστική επιλογή. Συγχαρητήρια σας αξίζουν και ειδικά στον πρωθυπουργό που πριν από λίγες ημέρες στην ΔΕΘ μίλησε για τα gigabyte στους νέους, για τις δωρεάν γονικές παροχές, τημεσαία τάξη των 800.000 € αλλά δε βρήκε να πει ούτε μία λέξη για το μέλλον της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού. Πρόκειται για μία θλιβερή περίπτωση συνειδητής εξαπάτησης του ελληνικού λαού!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ