ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: Θα επανεξετάσουμε τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ μετεκλογικά

Γ. Μιχελάκης: Θα επανεξετάσουμε τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ μετεκλογικά

Η ΝΔ θα επανεξετάσει μετά τις εκλογές τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.

Επικαλούμενος την έκθεση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι ο κανόνας ένα προς δέκα για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο δημόσιο έχει παραβιαστεί, με αποτέλεσμα την αύξηση του κρατικού τομέα. Πάντως, ο ίδιος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης των στοιχείων που κατέχει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν κάνει διάλογο με προσχηματικούς όρους, εξηγώντας έτσι την αποχώρηση των «γαλάζιων» βουλευτών από το διάλογο για το φορολογικό.

Επίσης, χαρακτήρισε «απαραίτητη» την αυτοδυναμία, εκτιμώντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πιάσει αμέσως δουλειά, χωρίς να χρειάζονται προηγουμένως διεργασίες μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέκλεισε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αν το πρόγραμμα πετύχει, σημειώνοντας ότι οι περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν μέσω μειώσεων στις λειτουργικές δαπάνες.