ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για εξεταστική επιτροπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού

Πέτσας εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας
INTIME

Αιχμές του Στέλιου Πέτσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο OPEN, εκτίμησε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν έχει να πει κάτι για την οικονομία και είναι απομονωμένος από προβλήματα κοινωνίας». Πρόσθεσε δε «Για εμένα η καμπάνια "Μένουμε σπίτι" ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική».

Για την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως όπου έχουμε ζημιές η πολιτεία θα είναι δίπλα. «Έχει τη δυνατότητα ο προϋπολογισμός μας», σημείωσε και συμπλήρωσε πως προχωρά το θέμα της διαχώρισης αρμοδιοτήτων για έργα, φρεάτια κλπ.

Τι είπε για τον εγκλωβισμό λεωφορείου κάτω από γέφυρα

Σε σχέση με το λεωφορείο στην παραλιακή που εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα σημείωσε: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος. Σημασία έχει το έργο του Φαλήρου. Οι καθυστερήσεις από τον ανάδοχο ΕΛΑΚΤΩΡ δεν έχουν σχέση με το κράτος. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νερό θα διοχετεύεται στη θάλασσα».

«Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων έχει μείνει πολύ πίσω. Αναζητάμε επιπλέον λεφτά για έργα σε Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ», συμπλήρωσε τονίζοντας πως χρειάζονται χρήματα και μελέτες.

«Πριν έναν αιώνα πάνω από 700 χείμαρροι και ποτάμια διέσχιζαν την Αττική που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Θα επιταχύνουμε τη διευκόλυνση των δήμων για τα έργα υψηλού κινδύνου να προχωρήσουν γρήγορα», τόνισε.

«Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία»

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Μην υπερμεγενθύνουμε τέτοιες δηλώσεις. Μακροπρόθεσμα να είμαστε ψύχραιμοι. Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας».

Τι είπε για την ακρίβεια

Σε σχέση με το ζήτημα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας τόνισε: «Θα εξαντλήσουμε όλα περιθώρια. Υπάρχουν περιθώρια. Θα προσπαθήσουμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, είμαστε κοντά σε αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο «κοινωνικό μέρισμα»: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Ποιοι θα το λάβουν

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι