ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση συσπείρωσης από τον Τσίπρα- Με νεολαία, εργαζόμενους και μεσαία τάξη «φλερτάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξησ Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να διατηρήσει κοντά του τα κοινωνικά εκείνα στρώματα στα οποία παραδοσιακά υπερτερεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τους νέους ανθρώπους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που καθημερινά καταθέτει προτάσεις που στοχεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση. 

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου συνεχίζει το έντονο «φλερτ» προς τη μεσαία τάξη, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να αποσπάσει ένα μεγάλο τμήμα της από την επιρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κρύψει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να συμβεί αυτό, το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν, είναι να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους που τη τελευταία δεκαετία ψηφίζουν παραδοσιακά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νεαρές ηλικίες.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως εδώ και εβδομάδες το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχει εστιάσει σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες και πλήττονται περισσότερο από τη κυβερνητική πολιτική, αλλά, πλέον, και από τις αυξήσεις-φωτιά σε είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια.

Σε πρώτη φάση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μία σειρά από μέτρα ώστε να ανακουφιστούν από τη νέα κρίση που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στη καθημερινότητα τους. Ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και άλλα παροδικά, ως ότου η κατάσταση στην αγορά εξομαλυνθεί, όπως είναι για παράδειγμα η μείωση των τιμών στο ρεύμα και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτά τα μέτρα, όμως, είναι απλά το πρώτο βήμα, όπως έκανε απολύτως σαφές, χθες, μιλώντας στο Συνέδριο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σχεδιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη νεολαία. Εκτός από τα μισθολογικά, προβλέπει κίνητρα για νέους επιστήμονες, σπουδές τις επιλογής τους, ακόμα και επιδότηση στέγης για νέα ζευγάρια, ως και 40 ετών. Επίσης, η επιμονή στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα αποτελέσει μία μεγάλη «ανάσα» για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάει και τη προσπάθεια που καταβάλει εδώ και σχεδόν 15 μήνες στο να προσεγγίσει τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Εκτός από τα χρηματοδοτικά μέτρα που έχει στο πρόγραμμα του, η Κουμουνδούρου σκοπεύει να έχει και εκπροσώπους μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων ανάμεσα στους αριστίνδην συνέδρους που λάβουν μέρος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να δείξει ότι τους υπολογίζει έμπρακτά και όχι για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)