ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπαμπινιώτης: «Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω»

Γ. Μπαμπινιώτης: «Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω»

Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μία ημέρα μετά το σάλο που προκάλεσαν οι χειρισμοί του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ανέλαβα αυτήν την κατάσταση και προσπαθώ να κάνω ένα διάλογο και να αποκαταστήσω την ηρεμία», υποστήριξε ο κ. Μπαμπινιώτης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος εφαρμόζει το νομοσχέδιο με την τακτική που ακολουθεί.

Μιλώντας στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Μπαμπινιώτης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την τακτική του. «Μου ζήτησαν να βοηθήσω. Ήρθα να βοηθήσω. Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω», σημείωσε με νόημα, προειδοποιώντας ότι με τις απειλές ένας νόμος δεν εφαρμόζεται, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αντιθέτως ο ίδιος προτάσσει τη διαδικασία του διαλόγου με τους πρυτάνεις, ως το μόνο τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου.

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι τις 6 Μαρτίου είχαν λάβει το 25% της ετήσιας χρηματοδότησης, ενώ απέρριψε το επιχείρημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων.