ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή Ντόρας-Ευθυμίου

Άγρια κόντρα στη Βουλή Ντόρας-Ευθυμίου

Έντονα πυρά διασταύρωσαν στη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Πέτρο Ευθυμίου και της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

Θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση. «Όποτε έχει τεθεί στη Βουλή θέμα αντισυνταγματικότητας για συγκεκριμένη τροπολογία, έχει συζητηθεί», τόνισε.

Ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης απέρριψε το αίτημα της κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι αν γίνει δεκτό, θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Μα να τοποθετηθούν κ. πρόεδρε, αυτό θέλουμε. Θέλουμε να τοποθετηθούν», απάντησε η κ. Μπακογιάννη, που υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής. «Δεν είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, αντισυνταγματική είναι η τροπολογία. Και ζητώ να ακουστεί η επιχειρηματολογία των κομμάτων», προσέθεσε.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου που υποστήριξε ότι ζήτημα αντισυνταγματικότητας έπρεπε να τεθεί κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Η τροπολογία ήταν ενσωματωμένη στο νομοσχέδιο. Ήταν εξ αρχής κορμός του νομοσχεδίου» υποστήριξε ο κ. Ευθυμίου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις παριστάμενων βουλευτών και έκανε λόγο για γελοιοποίηση των διαδικασιών. «Μιλήσατε επί της αρχής, όταν μπορούσατε να θέσετε θέμα αντισυνταγματικότητας. Αν κάνατε λάθος, δεν επιτρέπεται σε τόσο σοβαρά θέματα», συνέχισε.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, που άφησε αιχμές για τη στάση της κ. Μπακογιάννη: «Είναι προφανές ότι ενόψει της διάλυσης της Βουλής, θα ακούσουμε διάφορες ιερεμιάδες στην αίθουσα αυτή», σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας ότι το ζήτημα έπρεπε να τεθεί την Παρασκευή, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

«Παρακαλώ τους εκπροσώπους να θέτουν τα θέματα επί του περιεχομένου του Συντάγματος κι όχι επί του περιεχομένου των δημοσκοπήσεων», επισήμανε.