ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς είδαν στο ΠΑΣΟΚ την σύλληψη του Άκη

Πώς είδαν στο ΠΑΣΟΚ την σύλληψη του Άκη

Οι αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου και τα φαινόμενα τύπου Τσοχατζόπουλου.

Την ικανοποίησή τους για την σύλληψη του κ. Άκη Τσιαχατζόπουλου εκφράζουν στελέχη στην Ιπποκράτους, αφού ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να είχε ελεγχθεί από την δικαιοσύνη πολύ νωρίτερα – υποστηρίζουν συνεργάτες του προέδρου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.Ο ίδιος άλλωστε αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Φωτογραφίζοντας» τον κ. Τσοχατζόπουλο τόνισε πως «καμία εγκληματική πράξη, καμία πράξη που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα δεν προστατεύεται και δε μπορεί να προστατεύεται ούτε από τη βουλευτική ασυλία ούτε από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Νομίζω ότι αυτά είναι τα ελάχιστα δείγματα ειλικρίνειας που καλούμαστε να δώσουμε σήμερα στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα πρότεινε να «συγκροτηθεί Επιτροπή Διαρκούς Αξιολόγησης Στελεχών, ώστε να υπάρχει φάκελος ποιότητας που θα παρακολουθεί όλα τα στελέχη μας στη διαδρομή τους, για να μην κάνουμε τυχαίες ή επιπόλαιες επιλογές».

Η περίοδος του νέου προέδρου θέλουν οι συνεργάτες του να αποδεσμευτεί από τα φαινόμενα Τσοχατζόπουλου και για να γίνει αυτό ο κ. Βενιζέλος πρότεινε «το πόθεν έσχες και για τους νέους υποψηφίους μας, θα κατατεθεί, θα ελεγχθεί διεξοδικά και θ’ αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Και αυτό θα ισχύει διαρκώς για όλα τα στελέχη του Κινήματος».

Τέλος υπονοώντας ότι τα τελευταία χρόνια η διαπλοκή και η διαφθορά οδήγησε στη δημιουργία σκανδάλων και ύποπτων συναλλαγών που προκαλούσαν την κοινή γνώμη, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως «πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους -το είπα και την Παρασκευή- άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία».