ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σταϊκούρας: Η ΝΔ είναι δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής

Χ. Σταϊκούρας: Η ΝΔ είναι δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής

"Η Νέα Δημοκρατία, παρά τα όποια λάθη της, με ορθολογικά και αυστηρά κριτήρια, έχει αποδείξει πως αποτελεί, διαχρονικά, δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής", δήλωσε σε συνέντευξή του, στο Τύπο της Κυριακής, ο Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φθιώτιδας.

"Είναι δύναμη ευθύνης, καθώς, από το θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, κράτησε υπεύθυνη στάση. Απέφυγε τις σειρήνες των ψευδαισθήσεων, δεν καλλιέργησε τη σύγχυση ποντάροντας, όπως άλλοι, στην απελπισία των πολιτών και στα αδιέξοδα της κοινωνίας, επέδειξε διορατικότητα, εργάστηκε ουσιαστικά για τη χώρα.

Είναι δύναμη σταθερότητας, καθώς με πρωτοβουλίες της, τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε διέξοδο στο πρόβλημα της ακυβερνησίας, στον κίνδυνο της εσωτερικής έκρηξης και της εξωτερικής κατάρρευσης.

Είναι δύναμη προοπτικής, καθώς έχει καταθέσει συνεκτικές, ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση", εξήγησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

"Με τις εκλογές της 6ης Μαΐου ολοκληρώνεται ο κύκλος που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2009. Κύκλος ψεύτικων υποσχέσεων, ανεύθυνων επιλογών, λανθασμένων πολιτικών. Και αρχίζει μία δύσκολη περίοδος μεγάλων προκλήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί ισχυρή λαϊκή εντολή. Επιδιώκει την αυτοδυναμία.Και τούτο γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με στιβαρότητα, διαπραγματευτική ισχύ, πολιτική σταθερότητα και προγραμματική σαφήνεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει τη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων και μεγάλων κοινωνικών συμφωνιών", δήλωσε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τον χαρακτήρα των εκλογών και τα όσα λέγονται για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.