ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Βενιζέλου σε Μπαρόζο για την ανάπτυξη

Επιστολή Βενιζέλου σε Μπαρόζο για την ανάπτυξη

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην επιστολή, ο κ. Βενιζέλος έδωσε έμφαση σε ζητήματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα στο αναπτυξιακό πακέτο που θα πρέπει να προωθήσει η Ε.Ε. και η Κομισιόν στην Ελλάδα, για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της αγοράς, της εργασίας και των νοικοκυριών.

Όπως ανακοίνωσε σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, αυτήν την εβδομάδα «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ανακοινώσει το πακέτο των αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών, σε εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, μετά την επιτυχία του PSI, τη μείωση του δημοσίου χρέους και μετά φυσικά την έγκριση του νέου προγράμματος».

Στην επιστολή του προς τον κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε έμφαση σε κρίσιμα ζητήματα. Πρώτον, την ανεργία των νέων, δεύτερον τη ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τρίτον, τα μπλοκαρισμένα μεγάλα έργα, τέταρτον τα μεγάλα προγράμματα επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πέμπτον, την εμπροσθοβαρή εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε «σε περίοδο κρίσης, να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο πάντοτε της ευρωπαϊκής κοινοτικής έννομης τάξης» όσον αφορά τα κοινοτικά κονδύλια καθώς και βοήθεια για τα προγράμματα που θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Η ανταπόκριση του κ. Μπαρόζο ήταν άμεση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ζήτησε να επικοινωνήσουν σήμερα το βράδυ.

«Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χρειάζεται δουλειά, σχέδιο, συστηματικότητα. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης: Γ. Μιχελάκης: Προεκλογικά ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη