ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σταϊκούρας: Στα εύκολα όλοι σπεύδουν. Η πρόκληση είναι στα δύσκολα

Χ. Σταϊκούρας: Στα εύκολα όλοι σπεύδουν. Η πρόκληση είναι στα δύσκολα

"Η πρόκληση για κάποιον που επιθυμεί να είναι ωφέλιμος στις δημόσιες υποθέσεις είναι μεγαλύτερη στα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι σπεύδουν", δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του.

"Συνιστά, λοιπόν, πρόκληση και μεγάλη ευθύνη να προσπαθήσω να φανώ ωφέλιμος στην πατρίδα, τη Φθιώτιδα και στους συμπολίτες μου τώρα που έχουν γιγαντωθεί οι δυσκολίες. Αν ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους, δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των πολιτών", εξήγησε.

"Η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί άμεσα, όπως έχει από την αρχή υπογραμμίσει, σε τρεις βασικούς άξονες:

Πρώτον, στην επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, κυρίως, μέσω της περιστολής της δημόσιας σπατάλης και της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος.

Δεύτερον, στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν καθηλώσει επί χρόνια την εγχώρια παραγωγή και αγορά.

Τρίτον, στην προώθηση πολιτικών και δράσεων που θα δώσουν άμεση ανάσα στην πραγματική οικονομία", υπογράμμισε ο βουλευτής Φθιώτιδας, σχετικά με το πώς θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία μετεκλογικά.

"Στις δημοκρατίες, το πολιτικό σύστημα, σε τελική ανάλυση, δεν είναι κλειστό και το πολιτικό προσωπικό δεν είναι δεδομένο. Υπάρχει, σχετική έστω, ελευθερία επιλογής, αλλά βεβαίως και ατομική ευθύνη. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, ότι η έξοδος από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση είναι υπόθεση όλων μας. Καλώ την κάθε νέα και τον κάθε νέο, να δώσουμε τον αγώνα για την πατρίδα στον αγωνιστικό χώρο και όχι να γίνουμε «προπονητές» των γηπέδων και «σχολιαστές» της κερκίδας", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας απευθυνόμενος σε εκείνους που θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας αδυνατεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.