ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης το επίκεντρο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρας
Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να αναδείξουν ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης
Intime

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα καλά έχει μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να χρεώσει στον πρωθυπουργό προσωπικά όλους τους χειρισμούς που οδήγησαν στην εκτός ελέγχου άνοδο των τιμών σε ενέργεια και αγορά, χαρακτηρίζοντας τον «ντίλερ» συγκεκριμένων συμφερόντων που πλουτίζουν στις πλάτες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την ακρίβεια.

Τα πράγματα για την Κουμουνδούρου είναι πολύ συγκεκριμένα. Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι το «ή εγώ ή ο Τσίπρας», δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ακολουθήσουν πάνω σε αυτή τη γραμμή που χάραξε εκείνος. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι όλα τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ θα στρέφονται κατευθείαν προς τον πρωθυπουργό, ενώ θα τον βαραίνουν προσωπικά και οι αποτυχίες της κυβέρνησης.

Με απλά λόγια, σκοπεύουν να αναδείξουν ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, που αντί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός των Ελλήνων, μοιάζει με εκπρόσωπος συγκεκριμένων συμφερόντων. Το σύνθημα «οι λογαριασμοί του ρεύματος φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη», το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί όπου υπάρχουν μεγάλες ανατιμήσεις, θα αποτελεί την βασική αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, χρεώνουν στον πρωθυπουργό την εξαίρεση της Ελλάδας από την «αυτονόμηση» που πέτυχαν η Ισπανία και η Πορτογαλία κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ως προς τον τρόπο που θα διαχειριστούν την ενεργειακή κρίση. «Η εξαίρεση της Ελλάδας από αυτή τη δυνατότητα, αν και χώρα του Νότου εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, αποτελεί άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία, που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η τοποθέτηση αυτή του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικό παράδειγμα για τον τρόπο που αναμένεται να κινηθεί μέχρι τις εκλογές η Κουμουνδούρου. Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το νέο σποτ που κυκλοφόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τιμές της ενέργειας, ρόλο πρωταγωνιστή έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στο βίντεο -που ανάρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στους λογαριασμόυς του στα κοινωνικά δίκτυα- παρουσιάζονται αποσπάσματα από ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, σχετικά με το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και τα υπερκέρδη των εταιριών, τα οποία αποδομούνται κατά τη λογική της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, όμως, παρουσιάζονται και οι απαντήσεις του αρχηγού τους κατά τη τελευταία «μονομαχία» των δυο από το βήμα της Βουλής, όπου ο πρώτος παρουσιάζει στοιχεία για τα κέρδη των εταιριών ενέργειας, κίνηση που επιχειρεί ξεκάθαρα να συγκρίνει την αξιοπιστία των δύο ηγετών – στο πλαίσιο πάντα του διλήμματος «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» στο οποίο επενδύει η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στη χθεσινή Σύνοδο αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη