ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: Τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση καταργούν την ρήτρα αναπροσαρμογής

Στέλιος Πέτσας
Στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να μπει "stop" στην ενεργειακή ακρίβεια στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας
Intime News

«Έρχεται μία αναδρομική εφαρμογή από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο να μειώσει τους λογαριασμούς που πλήρωσαν τα νοικοκυριά, που φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας

Στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να μπει "stop" στην ενεργειακή ακρίβεια στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αρχίζει να σταθεροποιείται χάρη στις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στο ρεύμα. Αρκεί το νέο πακέτο να το νιώσει στην τσέπη του ο κάθε πολίτης, προκειμένου να ελαφρυνθεί ένα μεγάλο βάρος. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειαστεί, βάζοντας τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού στο τραπέζι».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (5/11) στο Mega, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται, υπογραμμίζοντας ότι, «έρχεται μία αναδρομική εφαρμογή από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο να μειώσει τους λογαριασμούς που πλήρωσαν τα νοικοκυριά, που φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για τις τιμές καυσίμων οι οποίες έχουν καταγράψει επίσης μεγάλη αύξηση, ξεπερνώντας τις τελευταίες μέρες ακόμα και τα δυο ευρώ το λίτρο. Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε στην επιδότηση καυσίμων από την κυβέρνηση, εξηγώντας πως στόχος ήταν να ανακουφιστούν οι οικονομικά ευάλωτοι πολίτες.

«Η κυβέρνηση επέλεξε αυτή την επιλογή, γιατί ήθελε να είναι πιο στοχευμένη και να μην είναι οριζόντια. Με αυτό τον τρόπο ευνοούνται περισσότερο οι πιο ευάλωτοι και όσοι είναι στη βάση της εισοδηματικής πυραμίδας. Ήταν πολιτική επιλογή που αποδίδει χάρη στη συμμετοχή όλων και ελπίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε αποκλιμάκωση στις τιμές».

«Μετά την πανδημία ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, να κυκλοφορήσει και γι’ αυτό συντηρείται προς τα πάνω η κίνηση στους δρόμους και η κατανάλωση, πράγμα που συμπιέζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο να ισορροπήσει. Ελπίζω να δούμε πιο γρήγορα την αποκλιμάκωση των τιμών στην Αγγλία», τόνισε στη συνέχεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει βραχυπρόθεσμα μία ασπίδα προστασίας, ενώ τέλος καθησύχασε πως η υπάρχει ενεργειακή επάρκεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Νωρίτερα η 2η δόση της έκτακτης επιχορήγησης σε δήμους και περιφέρειες