ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην «προδομένη» μεσαία τάξη στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας
«Γραμμή Μητσοτάκη» τα όσα είπε ο Πέτσας 
Intime News

Ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα είναι αφιερωμένο σε μέτρα και δράσεις για την ανακούφιση των μικρών επιχειρήσεων

Να εκμεταλλευτεί προς όφελος του τα λάθη (;) στα οποία υποπίπτουν κυβερνητικά στελέχη κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που ερμηνεύει ως κυβερνητική γραμμή τη φράση του Στέλιου Πέτσα πως «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». Την ίδια στιγμή και ενόψει της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει την προσοχή του στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι αλήθεια πως η λεγόμενη «μεσαία τάξη» πλήρωσε μεγάλο τίμημα προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτούσαν τα μνημόνια. Το έχουν αναγνωρίσει όλοι, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα. Και εκείνη με τη σειρά της, έστειλε ηχηρό μήνυμα στις εκλογές του 2019, στηρίζοντας μαζικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το διάστημα που μεσολάβησε από τότε, ο τέως πρωθυπουργός προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ζήτησε την στήριξη τους την περίοδο της πανδημίας, τους έβαλε στο προσκήνιο των προγραμματικών του εξαγγελιών, ενώ όπου σταθεί και όπου βρεθεί, επιτίθεται στην κυβέρνηση για την άρνηση της να εντάξει τους εμπόρους και τους βιοτέχνες στα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, στην προσπάθεια προσέγγισης της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει για «σύμμαχο» το γεγονός ότι η κυβέρνηση της γύρισε την πλάτη σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Αυτή την «προδοσία» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, θέλει να εκμεταλλευτεί προς όφελος του κόμματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του θα είναι αφιερωμένο σε μέτρα και δράσεις για την ανακούφιση των μικρών επιχειρήσεων – τα οποία και αποκτούν βαρύνουσα σημασία εξαιτίας των προβλέψεων για τον χειμώνα που έρχεται. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εξαγγελιών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει αύριο την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ.

«Γραμμή Μητσοτάκη» τα όσα είπε ο Πέτσας

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου έχει βγάλει στη «σέντρα» τον Στέλιο Πέτσα, με αφορμή την φράση «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης, όταν το πάνελ συζητούσε για το κόστος της μετατροπής καυστήρων φυσικού αερίου σε πετρέλαιο.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται απλά για μια «γκάφα» του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αλλά για την κυβερνητική γραμμή. Ειδάλλως, λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει. Από τη στιγμή που δεν το έκανε, θεωρούν ότι συμφωνεί μαζί του.