ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Έβρου

Μηταράκης
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
INTIME NEWS

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την υπόθεση των 38 προσφύγων που είχαν παγιδευτεί σε νησίδα στον Έβρο, μετά από την παραδοχή της ΜΚΟ «HumanRights360» ότι οι πρόσφυγες δεν βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους.  

Το Υπουργείο τονίζει ότι η υπόθεση «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό (...) διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα». Καλεί δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου: «Καθώς νέα στοιχεία ξεκάθαρα αμφισβητούν το ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο, έρχεται με ειλικρίνεια η ΜΚΟ HumanRights360 που είχε καταθέσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επιβεβαιώσει την άποψη της Κυβέρνησης ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών συνέβησαν εκτός Ελληνικής Επικράτειας.

Εκθέτει δε ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί.

Ιδού ο Έβρος…»

Σχετικές ειδήσεις