ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Εθνική προτεραιότητα η συνεκτική οριζόντια πολιτική για την ορεινότητα

Στέλιος Πέτσας
Ανάγκη δημιουργίας ειδικού Ταμείου για την Ορεινότητα
Intime News

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η διαμόρφωση μιας συνεκτικής οριζόντιας πολιτικής για την ορεινότητα είναι θέμα εθνικής προτεραιότητας

Την ανάγκη δημιουργίας ειδικού Ταμείου για την Ορεινότητα, το οποίο θα συγκεντρώνει πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των ορεινών δήμων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, στο Πήλιο.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η διαμόρφωση μιας συνεκτικής οριζόντιας πολιτικής για την ορεινότητα είναι θέμα εθνικής προτεραιότητας. «Μια τέτοια οριζόντια πολιτική θα πρέπει να περιλαμβάνει την δημιουργία ειδικού Ταμείου για την Ορεινότητα, το οποίο θα συγκεντρώνει πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να υλοποιεί αυτή τη συνεκτική πολιτική, γεγονός που απαιτεί και τον ορισμό ενός προσώπου με ισχυρή εντολή από τον πρωθυπουργό, ώστε να τη δρομολογήσει άμεσα και αποτελεσματικά», επισήμανε.

Αναφορικά με την ανθεκτικότητα της αυτοδιοίκησης απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε την συνεχή στήριξη των Ο.Τ.Α. προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος και να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο που έχουν οι δήμοι. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ήδη από το α' εξάμηνο του 2022, είχαμε διαθέσει 218 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε, με νέα έκτακτη χρηματοδότηση πριν από λίγες ημέρες, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και για τις σχολικές επιτροπές, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέρμανση όλων των σχολείων της πατρίδας μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ