ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Θα αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη των πολιτών

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Θα αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη των πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Newsbomb, Αμαλίας Κάτζου, σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει την επιδότηση του diesel κίνησης στην αντλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Μπαίνουμε στη φάση εφαρμογής όσων έχουμε εξαγγείλει. Το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο και στο μέγεθός του και στους δικαιούχους. Συνεχίζεται η οριζόντια στήριξη στο ρεύμα. Έχουμε αυτή την παρέμβαση στο diesel θέρμανσης που θα είναι στην αντλία για να ξεκινήσει η τιμή χαμηλότερα από τους φόβους που όλοι είχαμε. Είμαστε εδώ, κάθε καινούργια δυνατότητα αξιοποιείται για το όφελος των πολιτών, πάντα μέσα στα όρια των δημοσιονομικών αναγκών.

Η ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου:

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Ηγετών στην Πράγα και στις προσδοκίες που υπάρχουν για εξεύρεση κοινής αποτελεσματικής λύσης για την ενεργειακή κρίση. «Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη Σύνοδο και θα είναι «έμπρακτη απάντηση» στις προσδοκίες των πολιτών για ουσιαστική λύση.

Οι τουρκικές προκλήσεις διεθνοποιήθηκαν και έγινε σαφές στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ποιος προκαλεί. Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται».

Για τις τουρκικές προκλήσεις: «Οι Ευρωπαίοι είδαν την απόπειρα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού. Έγινε εμφανές ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάει κανείς. Απαντάμε με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλούμαστε. Αξίζει να θυμόμαστε ότι η Τουρκία ξεδιπλώνει στρατηγική όξυνσης από τις αρχές του 2020.

Η Ελλάδα έχει τη δική της στρατηγική με την οποία βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία. Δεν θα παρασυρθούμε από τις προκλήσεις τους, αλλά δεν θα μείνει καμία πράξη τους αναπάντητη».

Επέκταση του Μετρό του Πειραιά: «Μπαίνουν σε λειτουργία οι σταθμοί. Πρόκειται για έργο με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο. Εξυπηρετούν κυρίως εκείνους που δεν έχουν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο. Η κυβέρνηση κάνει πράξη το κεντρικό της σύνθημα. Κάποιες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα, άλλες κινήθηκαν πιο αργά. Κάποιες παραδίδουν πραγματικά έργα και άλλες παρουσίαζαν μουσαμάδες. Με την έναρξη λειτουργίας των τριών σταθμών προβλέπεται αύξηση κατά 132.000 επιβάτες. Το όφελος για τους Πειραιώτες και όχι μόνο είναι τεράστιο».

Για τον 53χρονο στα Σεπόλια που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη: «Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά, αποτρόπαια. Είναι σοκαρισμένη η κοινωνία. Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη φροντίζουν να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και οι συνένοχοι. Με τις αλλαγές του ΠΚ έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές. Αν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και με ισόβια.

Πράγματι ήταν μέλος της ΝΔ είναι σε αναστολή η ιδιότητά του. Η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του, είναι απαράδεκτη και αδιανόητη. Πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος».

Ερωτώμενος σχετικά με παραλίγο ατύχημα πάνω από το Αιγαίο με τουρκικό αεροσκάφος, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε σχετικά: «Σ’ ό,τι αφορά το περιστατικό δεν το γνωρίζω. Όταν υπάρχει συνεχής ένταση και παραβατική συμπεριφορά -που δεν μένει αναπάντητη- πάντα υπάρχει η πιθανότητα ενός ατυχήματος. Αυτό πρέπει να το λάβει καλά υπόψιν η τουρκική πλευρά. Είμαστε χώρα ειρήνης, σταθερότητας, αλλά είμαστε και απολύτως ανυποχώρητοι στα κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτή την τακτική ακολουθούμε. Ψύχραιμα αλλά και ανυποχώρητα».