ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις - Ο Τσίπρας πάει στον Ντογιάκο

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις - Ο Τσίπρας πάει στον Ντογιάκο
INTIME

Αποφασισμένοι να ανεβάσουν τους τόνους στην υπόθεση των παρακολουθήσεων εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διερεύνηση της υπόθεσης, λίγες μόλις ημέρες πριν πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφτεί το γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη «θωράκιση» της επιθετικής τακτικής που ακολουθεί η Κουμουνδούρου στη συγκεκριμένη ιστορία, αλλά και μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει όλους τους θεσμούς ενώπιον των ευθυνών τους. Ακόμα και τη Δικαιοσύνη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, διαρκώς επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως. Και μάλιστα, πριν από τις εκλογές, καθώς δεν γίνεται να οδηγηθούμε στις κάλπες με «σκιές» και με το παράκεντρο που κατέχει το Predator -και συνεργάζεται με την ΕΥΠ, όπως ισχυρίζονται- να λειτουργεί ακόμα.

Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα, λαμβάνει χώρα λίγες ώρες μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», που ανέφερε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου, τόσο για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, όσο και για τους «εθνικούς λόγους» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια, πρωτοφανή ενέργεια, καθώς εδώ μιλάμε για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, βρεθούν αντιμέτωποι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.