ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους συντηρητικούς ψηφοφόρους

Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους συντηρητικούς ψηφοφόρους
«Άνοιγμα» προς παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα.
Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Να προσεγγίσει τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας, τα οποία, όμως, έχουν απογοητευτεί από την πολιτική της κυβέρνησης, κυρίως εξαιτίας της ακρίβειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που τους απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να «γοητεύσει» τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Το έχει κάνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, ποικιλοτρόπως και με πολλές ευκαιρίες.

Αυτό που διαφοροποιεί ποιοτικά το άνοιγμα που πραγματοποίησε, χθες, από την Καστοριά, προς την πλευρά τους, σε σχέση με τις προηγούμενες κινήσεις του, είναι το ανοιχτό κάλεσμα στο οποίο προχώρησε.

«Ήξερα ότι θα βρεθώ σήμερα σε έναν νομό που λένε ότι παραδοσιακά είναι το κάστρο της συντηρητικής παράταξης. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτό τον κόσμο, τον συντηρητικό (…) Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν την ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες. Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνονταν να το κάνει. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε στο κάλεσμα συστράτευσης προς τους δεξιούς ψηφοφόρους, αλλά επιχείρησε να τους «χτυπήσει» στο συναίσθημα. Με ποιον τρόπο; Με το να προσπαθήσει να διαχωρίσει τη μεγάλη, παραδοσιακή και παρούσα σε όλες τις μεγάλες στιγμές της μεταπολίτευσης, συντηρητική παράταξη, από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες αυτού του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη ΝΔ. Δεν κυβερνούν για αυτούς, κυβερνούν για την πάρτη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και που συνηθίζουν να βρίσκονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι στους λεγόμενους «νοικοκυραίους» υπάρχει μια «βουβή» απογοήτευση από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκοντας να έρθουν σε επαφή μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Και ειδικά με τις κατηγορίες εκείνες των πολιτών που ζορίστηκαν πάρα πολύ από τα συνεχόμενα locdown και από τη δραματική μείωση του εισοδήματος τους, εξαιτίας της ακρίβειας.